– Omvalg har skjedd før, men det er ikke spesielt vanlig i vår del av verden, sier Per-Willy Amundsen.

råd: Per-Willy Amundsen med erfaring fra Kommunaldepartementet råder Evenes til å legge fram eventuelle avvik, og vurdere omvalg. 

nyheter

Den profilerte Frp-politikeren fra Harstad og tidligere statssekretæren i Kommunaldepartementet, betrakter dramaet som utspiller seg i Evenes fra hovedstaden. Han jobbet i Kommunaldepartementet under det forrige kommunevalget i 2015, og kan ikke huske at noen kommuner opplevde lignende valgutfall da.


Teller for harde livet – mistenker ikke juks

Ordfører og leder av valgstyret, Sisilja Viksund, synes situasjonen Evenes kommune nå står i er ubehagelig og beklagelig. Hun vil ikke spekulere i juks.

 

Valgstyret i Evenes foretar torsdag en kontrolltelling, etter at det er oppdaget avvik. Det mest alvorlige avviket er at det skal være mottatt flere stemmesedler enn det er registrert kryss i manntallet.