Jørgen og Jakob mener det er for lite aktiviteter og tilbud for unge: – Byen må bli mer attraktiv

Jørgen Solvang Lund (22) og Jakob Klæboe Pedersen (23) vurderer å flytte fra byen på grunn av manglende aktiviteter og tilbud for personer i 20- og 30-årsalderen.

UTVIKLINGSPOTENSIAL: Jakob Klæboe Pedersen (t.v.) og Jørgen Solvang Lund synes det er trist at venner og bekjente på samme alder flytter fra Harstad fordi det er for lite tilbud. De mener byen har utviklet seg, men ikke i retning mot unge.  Foto: Håkon Wikan

nyheter

Begge er harstadværinger og vokst opp i byen. De siste årene har flere av vennene deres flyttet fra byen for å satse på studier og jobb. Ifølge dem har mange av vennene sagt at de ikke vender tilbake til byen fordi det ikke er arbeidsplasser og sosialt nettverk.

– Én grunn til at jeg vurderer å flytte, er mangel på studier. Det er ikke slik at jeg forventer at det skal være alle slags studier her, men jeg tror Harstad som by ville nytt godt av flere studieretninger i forhold til å få flere folk til byen og skape bolyst, sier Solvang Lund, og legger til at da bør også relevante arbeidssteder være til stede.