Meninger

Syketransport i Øyriket

- Å basere beredskapen på utelukkende bruk av helikopter er naivt og må betegnes som et godværs tilbud. Avtalen som er inngått med redningsskøyta på Andenes opplever jeg som latterlig.

TRYGGHETEN SOM BLE VRAKET: - Et styrevedtak i UNN utraderte ambulansebåten Alden, tross omfattende protester. En flerbruksbåt er eneste gode løsning for øyfolket, mener artikkelforfatter Frank Hilpüsch.  Foto: FRANK R ROKSOY

nyheter

Det er bra at opplevelsen Anbjørg Kristoffersen Nilsen måtte gjennomgå opprørte politikerne og ordføreren i Harstad. Jeg har bedt Fylkeslegen om å granske hendelsen, og vurdere om den type akuttberedskap og syketransport er forsvarlig. Jeg har gjort det samme i fjor høst og da fått som tilsvar at Fylkeslegen ikke kan blande seg inn i UNN sitt vedtak, men skal følge nøye med. Jeg regner med at det nå er grunn nok til å blande seg inn og se på tilbudet som er «etablert».

Jeg mener også at politikerne i Harstad kan reagere skarpt, når noen av deres innbyggere blir utsatt for slikt i en hjelpeløs tilstand. Mange plasser ville man kanskje kalle dette opplegget for et overgrep mot befolkningen.