Timeglassbusstopp skal sikre barna:

Hagebyveien: Når bussen stopper her vil all trafikk i begge kjøreretninger måtte vente

Mer enn ett år på overtid er det nå klart for offisiell åpning av Hagebyveien.

STOPP HER: Busslomme i Hagebyveien. – Dette er et såkalt timeglassbusstopp, der av- og påstigning for alle skoleelevene ved Hagebyen skole skal skje. Busstoppet er i henhold til våre håndbøker, og er formet slik for å ivareta sikkerheten til barna ved skolen og barnehagen, sier Trine Lise Fossland i Statens vegvesen. 

nyheter

Hva den endelige sluttsummen for dette prosjektet blir kan ingen verken i Statens vegvesen eller hos entreprenøren YIT si med sikkerhet.

Tidligere prosjektleder for Harstadpakken, Hans Arne Haugland, sa i et intervju med Harstad Tidende for noen uker siden at mye av årsaken til forsinkelsene skyldes utfordringer knyttet til skifte av Harstad kommunes vann- og avløpssystem på strekningen, og vil ikke bli belastet Harstadpakken.