– Vi har vedtatt en egen veteranplan for Harstad

Ordfører Kari-Anne Opsal var blant de mange som møtte opp da Anna Rogde klappet til kai fredag ettermiddag.

PROSJEKTLEDER: Jan Edgar Nilsen forteller Kari-Anne Opsal og Bjørnar Skjæran om bakgrunnen for Veteranseilasen. 

nyheter

Med seg hadde hun Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skæran som var på valgkampbesøk i byen fredag.

Muligheter og utfordringer

– Vi er i høyeste grad oppmerksom på de utfordringer som kan følge i kjølvannet av at vi er med i internasjonale operasjoner.

– Derfor vedtok kommunestyret i fjor en egen veteranplan som blant annet hvordan vi skal ta vare på og synliggjøre de muligheter og utfordringer som oppstår for veteraner som kommer hjem, sier Kari- Anne Opsal.


– Hvordan kan man toppe dette?

Fredag ettermiddag klappet Anna Rogde til kai etter en tre uker lang seilas fra Trondheim til Harstad der 30 krigsskadde veteraner har vært en del av mannskapet.


Viktig å huske på disse

Hun mener denne type aktiviteter er et svært positivt tiltak.

– Det er utrolig positivt at man setter fokus på veternaene og den innsatsen de har gjort for landet. Det er så lett å glemme at vi har hatt, og har soldater som er ute i krig, men det er enda viktigere å huske på disse når de kommer tilbake etter endt tjeneste i utlandet.

– Harstad, med sin bakgrunn som en ikke ubetydelig garnisonsby, har i alle år vært flink til å markere veteranenes innsats. Jeg syntes derfor det er ekstra stas at man velger å avslutte seilasen med Anna Rogde her i Harstad, sier Kari- Anne Opsal.

Hun fikk sammen med Bjørnar Skjæran en grundig gejennomgang av hva veteranene hadde opplevd i løpet av den tre uker lange seilasen fra Trondheim til Harstad.


Dette er Veteranforbundet SIOPS

Veteranforbundet SIOPS er en interesseorganisasjon som arbeider for å bedre skadde veteraners livssituasjon, helsemessig, sosialt og økonomisk.