Besøksrekord på Riddu Riddu: - Historisk bra festival

Den 28. Riddu Riđđu har vært historisk bra, med rekorder i besøkende til enkeltarrangement og totalt publikumstall.

REKORDFESTIVAK: Årets Riddu Riddu ble avsluttet i går. Over 9000 besøkte urfolksfestivalen de fem dagene den varte.  

nyheter

9200 besøkende gjestet de mange seminarene, konsertene og andre arrangementene under festivalen, en økning på hele 42,6 prosent fra 2018.

Programmet har blitt tatt godt imot av publikum. Det har vært et fantastisk stemning på Riddusletta, og flere av seminarene har vært så fulle at folk har måttet snu i døren.

- Festivalen har overgått mine villeste fantasier, sier festivalsjef Sandra Márjá West. - Jeg er glad for at så mange ville ta turen til Riddu Riđđu i år, og er søkkimponert over måten Riddu-staben og våre frivillige har klart å håndtere folkemengden, samtidig som sikkerheten har vært godt ivaretatt.

Kunstnerskap i startgropen

Buffy Sainte-Marie har vært et av de store trekkplastrene, og fylte Riddusletta til randen lørdag kveld, sammen med Tanya Tagaq og Maxida Märak. Slincraze, Ruben og ISÁK var store publikumsfavoritter. Det samme var intimkonsertene med tuvinsk strupesang.

Årets unge kunstner, Emil Karlsen, var synlig på mange scener, fra åpningen av Barnefestivalen til seminaret med til Sannhets- og forsoningskommisjonen. Det kommende året skal han utvikle sitt eget kunstneriske prosjekt, som vil ha premiere på Riddu Riđđu 2020.

- Emils kunstnerskap er i startgropen av noe stort, sier festivalsjefen. - Han har en naturlig fremtoning og en utstråling som gikk rett i hjertet til festivalpublikummet.

Forestillingen Riddu Sessions: «We didn’t cross the border. The border crossed us» hadde urpremiere under festivalen. Den unge tornesamiske slampoeten Ánná Káisa Partapouli har laget bestillingsverket i samarbeid med videoprodusent Per Josef Idivuoma og poet Juvvá Pittja.

Seminarer for fulle hus

Sannhets- og forsoningskommisjonen kom til Riddu Riđđu for å snakke med tidsvitner og fortelle om sitt arbeid. Fredag fylte de Kultursalen, og lørdag var de tilstede på Riddusletta for å møte folk over en kopp kaffe. Alle seminarene har gått for fulle hus, noe som vitner om stor interesse og engasjement fra festivalgjestene.

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur