Det bredsporete toget går nå:

Laber internett-interesse kan bety farvel til rimelig bredbånd

Bare 150 har meldt sin interesse for bredbånd i Kilbotn, Nordvika, Sørvikmark, Storvannet Syd og strekningen Fauskevåg – Tjeldsundbrua. Kommunen håper på flere før fristen 28. mai.

Harstad kommune håper på flere interesserte i bredbånd sør i kommunen for å få penger vil utbygging. IKT sikkerhetssjef Jørn Hanssen, digitaliseringsleder Monica Larsen, IKT-leder Reidar Trekkvoll og leder for brukerstøtte, Stian Antonsen håper beboerne viser sin interesse. 

nyheter

- Det er viktig at folk melder sin interesse nå, da det er kamp om midlene som Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har til rådighet for å erstatte Telenors gamle kobbernett når dette legges ned, sier kommunikasjonssjef i Harstad kommune, Øivind Arvola.

- Interesselistene vil være med på å prioritere hvem som får utbygging i denne omgang, legger han til og understreker at det å melde seg som interessert, ikke betyr at man sier ja til å få bredbånd.


Søker penger til bredbånd

Harstad kommune søker på nasjonale midler for å bygge bredbånd i Kilbotn, Nordvika, Sørvikmark, Storvannet Syd og strekningen Fauskevåg–Tjeldsundbrua.


En oppgradering vil gi en hastighet på 30 mbit eller mer. Men det er avhengig av flere faktorer, blant annet hvor mange som melder sin interesse for å skaffe seg bredbånd. Erfaringsmessig blir tilknyttingsprisen for abonnenter betydelig større om man kommer senere og bestiller bredbånd enn i selve utbyggingsfasen.

Området det søkes om. 

 

- Blir det utbygging, vil det bidra til at områdene blir enda mer attraktive, og folk kan få et bredere tilbud av digitale tjenester. Det kan kanskje også bidra til at flere eldre kan bo hjemme lenger og få nye, gode kommunale tjenester. Det er viktig at man tenker langsiktig nå når denne sjansen byr seg, sier han.

På kommunens nettside er det mulig å melde sin interesse.