Harstadværing kjøpte møbel til Tjeldsund omsorgssenter

Rolf Klausen i Harstad mannskor, ble så inspirert da koret opptrådte på Fjelldal nylig, at han donerte en stol til Tjeldsund omsorgssenter.

SPANDERER: Koordinator Jorunn Heidi Olsen ble svært glad for Rolf Klausens rause gave til Tjeldsund omsorgssenter. Foto: Privat 

SANG: Harstad mannskor stilte opp gratis for de unge og eldres arrangement i Tjeldsund. 

nyheter

Tjeldsund omsorgssenter sliter nemlig med at møblene er i ferd med å falle fra hverandre. Fordi det ikke er midler i det kommunale systemet til nye møbler, fant beboerne ut at de måtte trå til.

– De fant ut at noe måtte gjøres. Og de fikk elever ved Ramsund skole med seg, forteller koordinator ved omsorgssenteret, Jorunn Heidi Olsen.

Eldre og unge satt i komiteen for en kafé forleden. Hensikten var å få inn penger til å kjøpe nye møbler.

– Vi måtte ha et trekkplaster, og siden jeg synger i Mine Damer og kjenner Dag Erik Enoksen, så jeg ringte ham om å få besøk av Harstad mannskor. Og de stilte opp gratis, forteller hun.

Les også: Store forskjeller i sykepleiervaktene i ETS

En av sangerne, Rolf Klausen, ble så inspirert underveis at han donerte en stol til Tjeldsund omsorgssenter betalt med egne midler.

– Han var så imponert av det vi gjør for de gamle. Tenk at han ville gi en stol. Det er jo helt vilt, sier Olsen.

God drahjelp til tross, det kom ikke inn nok til å kjøpe et komplett sett møbler.

– Men det er en veldig god start. Det var en fantastisk fin kveld med unge og eldre i samhandling. Og det største var at koret stilte opp gratis. Man blir ydmyk når folk gir, ikke bare av sin tid, men av egne midler, avslutter Jorunn Heidi Olsen.

Les også: Grillfest for beboerne