Dette jobbet politiet med torsdag

  Foto: Illustrasjon - Tore Skadal

nyheter

Laksvatn: Kantornes 21.10. Trafikkontroll v/UP. 12 bilførere ilagt forenklet forelegg for fartsovertredelser i 70 km/t-sone. Tre bilførere ilagt foremklet forelegg for ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring, melder Troms politidistrikt.

Bardu: 20.50. Politiet har avholdt trafikkontroll i sentrum av Setermoen. En reaksjon for ulovlig mobilbruk. Avgjort med forenklet forelegg på stedet, melder Troms politidistrikt.

Kvaløysletta: 20.28. Trafikkuhell, sykkel mot personbil ved avkjøring til Blåselvegen. Uhellet skjedde idet personbil ikke overholdt vikeplikt for sykkel ved kryssing av gang- og sykkelbane. Lettere personskade på syklist, gutt 17 år. Sak opprettes på bilfører, en kvinne i 60-årene, opplyser Troms politidistrikt.

Harstad: 19.30. Politiet hadde torsdag ettermiddag en trafikkontroll på Trondenesvegen etter meldinger fra publikum om at det foregår endel kjøring mot skilt på stedet. Patruljen utstedte ett forenklet forelegg til en fører som kjørte mot forbudsskilt.

Mo i Rana: UP har avholdt laserkontroll i Sørlandsveien. Seks førere ilagt forenklet forelegg, høyeste hastighet 98 km/t i 70-sonen, melder Nordland politidistrikt.

Tromsø: 17.30. Langnes. Bilfører, mann i tyveårene stanset for kontroll av UP, mistenkt for kjøring i narkotikapåvirket tilstand, førerkort beslaglagt, sak opprettet, melder Troms politidistrikt.

Bodø: 15.40. UP har avholdt laserkontroll i Bodøtunnelen.13 førere ilagt forenklet forelegg, høyeste hastighet 109 km/t i 80-sonen, melder Nordland politidistrikt.

RØDØY: Pressemelding fra poltiiet: Fører og hjullaster fortsatt savnet i Rødøy

Onsdag kveld ca kl 21.00 fikk politiet melding fra AMK om en arbeidsulykke ved Smibelgvatnet i Rødøy kommune hvor en hjullaster med fører antas å ha havnet i vannet. Den savnede føreren og hjullasteren er ennå ikke funnet og politiet planlegger nå hvordan man skal gå fram i det videre letearbeidet, heter det i pressemeldingen som ble sendt ut klokken 13.37.

– Ulykken har skjedd i et område som er vanskelig tilgjengelig, i tillegg til at vannet er isbelagt, opplyser fungerende leder ved Rana politistasjonsdistrikt, Roald Bjerkadal.

Parallelt med at man planlegger det videre letearbeidet pågår det en etterforskning hvor hovedfokus er å samle inn informasjon for å få et best mulig bilde av hva som har skjedd.

– Så langt ser det ut til at savnede var alene da ulykken skjedde, men politiet vil i løpet av dagen fortsette å foreta avhør av mulige vitner, sier Bjerkadal.

Den savnede er Karl Sverre Egeland, 61 år.

Strand i Lødingen: UP har avholdt trafikkontroll i 60-sone. 14 forenklede forelegg utskrevet, høyeste for 82km/t, melder politiet klokken 12.50.

Rødøy. Smibelgvannet. En arbeidsulykke skjedde på et anlegg. En hjullaster med fører havnet i vannet, meldte politiet klokken 09.20. Sea King redningshelikopter med redningsdykkere fra brannvesnet rykket ut. I forbindelse med ulykken vil det komme en pressemelding i løpet av dagen, varslet politiet klokken 10. Rana politistasjon etterforsker saken.

Balsfjord: Nødetatene rykket ut etter melding om røykutvikling på helsesenteret på Storsteinnes. Vi er framme på stedet. Dreier seg om en overopphetet vaskemaskin. Ingen skadet, sier politiet rundt klokken 10.

Mosjøen: Melding om arbeidsulykke på Nyrud. Nødetater på vei til stedet, meldte politiet i Nordland klokken 07.42. Den skadde er tatt til legevakt. Har kuttskader. Sak opprettes.

Tromsø: Politiet innbrakte i natt en aggressiv 17-åring. På grunn av mistanke om bruk av narkotika ble gutten fremstilt for blodprøve, deretter overlatt til foreldre. Sak opprettes.

Tromsø: Politiet har mottatt noen klager på bråk fra russen i natt. Patruljer har vært i Telegrafbukta og påtalt høy musikk/mye bass. Videre har politiet pålagt en russebil å parkere en tilhenger de ikke hadde lov til å trekke.

Narvik: Melding om at russen forstyrrer natteroen på Fagernes. Politiet har vært på stedet. Russen fått beskjed om å dempe seg.

Harstad, Kanebogen: Politiet meldte i natt at det var avholdt laserkontroll i 60-sonen på FV83. En mann i 20-årene fikk førerkortet sitt beslaglagt grunnet fartsovertredelse. Hastighet målt til 90 km/t.

Tromsø: UP anmelder kvinne i 50-årene for mistanke om ruspåvirket kjøring. Førerkortet er tatt i beslag.

Tromsø, Langnes: Politiet har avholdt promillekontroll. 41 kontrollerte førere, ingen reaksjoner.

Harstad, Ervika: UP har avholdt trafikkontroll. En person fikk beslaglagt førerkortet grunnet fartsovertredelse, målt til 81 km/t i 40-sone.

Bodø: Politiet har vært i russecampen i Mørkvedbukta, grunnet melding om slåssing. Rolig på stedet da vi kom. Ingen var skadet. Opp til partene å anmelde saken.