Verdig avskjedskonsert

Arne Dagsviks siste konsert som dirigent for Vox Arctica ble en høytidelig og ikke så lite vemodig stund.

BLOMSTERHYLLEST: Arne Dagsvik fikk velfortjente blomster for sin innsats på konserten, men også for sitt mangeårige arbeid med Vox Arctica. 

nyheter

I 26 år har han stått foran koristene i kulturhuskoret Vox Arctica. Instruert og dirigert, men også vært leverandør av komposisjoner og arrangementer. Kormedlemmer har kommet og gått. Hans dirigentmakker gjennom mange år, Knut Iversen, flyttet også fra byen for en tid siden. Arne Dagsviks dirigentrolle for koret har hatt en uendelighet over seg. Det er imidlertid innlysende at en en eller annen gang måtte også dette eventyret ta slutt, og onsdag kveld var det siste gang Arne Dagsvik ledet koret i Harstad.


Nestor takker av

Etter et kvart århundre forlater dirigent Arne Dagsvik kulturhuskoret Vox Arctica med en kavalkade av høydepunkter.

 

Krevende repertoar

Dette var en begivenhet som mange ville ha med seg, og et stort publikum, mange av dem tidligere kulturhuskorister, strømmet til Kanebogen kirke. De fikk servert et bredt sammensatt program med krevende korrepertoar fra flere tidsepoker. Te deum av Benjamin Britten innledet konserten. Lindis Haugan utmerket seg som solist i en tolkning som bød på et godt forberedt kor. Videre fikk vi en norsk avdeling med verker av Edvard Grieg, Egil Hovland og Knut Nystedt, som alle tre har komponert noen av de flotteste norske verkene for kor. Vox Arctica gjorde ikke skam på noen av de tre.