– Mest av alt føles det bra å kunne hjelpe folk

Katharina Karlsen Hedlund er klar. Som operativ leder for Harstad Røde Kors Hjelpekorps stiller hun med et mannskap på 14 øvede personer til døgnkontinuerlig beredskap i påsken.

BEREDT Katharina Karlsen Hedlund er operativ leder for Harstad Røde Kors Hjelpekorps. Sammen med et øvet mannskap er hun klar for beredskap for turfolket i påsken. – Sjekk skredfaren, se an terrenget og bruk sunn fornuft, er hennes råd til alle som vil ut på tur.  Foto: Tina Eilertsen

nyheter

De har ett felles mål: å betjene turfolket der det måtte være behov for det.

– Alt av utstyr og kjøretøy står klart. Vi i ledelsen er alltid beredt med vakttelefoner fra fredag ettermiddag, og kan kalle ut mannskap på kort varsel hvis det skulle bli nødvendig, sier hun, og legger til at hjelpekorpsets medlemmer hovedsakelig holder til i Folkeparken og i alpinanlegget i Sollia.