Hærens musikkorps inntar Kulturhuset:

Fra Stars Wars til Titanic

Korpskonsert med musikkfilm i sikte.

FILMFOKUS: Torsdag kveld inviterer Hærens musikkorps til et utvalg av innen filmmusikken.   Foto: Tom Helstad

DELTAR: Konferansier er Hanne Handå.  Foto: Tina Eilertsen

DIRIGENT: Kveldens dirigent er Trond Husebø.  Foto: Helge Matland

nyheter

Torsdag kveld inviterer Hærens musikkorps til et utvalg av innen filmmusikken.

Filmmusikk er uten tvil med på å forsterke og understøtte opplevelser, følelser og stemninger. Iblant følger den bildene sømløst, andre ganger tar den over hovedrollen og skaper sterke inntrykk, melder Merete Jakobsen Klæboe, produsent i Hærens musikkorps.

– Torsdag får du høre et utvalg filmmusikk med Hærens musikkorps. Det loves at den knallsterke musikken fra Star Wars, Game of Thrones og De Utrolige vil runge i salen. Og at My Heart Will Go On fra Titanic eller vakre Claire de Lune som benyttes i enhver måneskinnscene, vil smelte ethvert hjerte. Gjenkjennbart vil også musikken fra tegnefilmene Frozen, De utrolige og Tin Tin være, melder Jakobsen Klæboe.

Den travle lederen av Ungdommens His, Hanne Johnsen Handå, har latt seg over tale til å dra noen verbale linjer om kveldens utvalgte musikkverk. Gunar har tidligere vært leder for studentenes kulturscene, Ludo, og har hatt en fot innenfor de lokale kulturinstitusjonene Festspillene i Nord-Norge og Bakgården.

I tillegg til å vøre kjent for sitt store kulturengasjement er hennes forkjærlighet alltid å ha en spesiell kjole tilpasset enhver anledning. Det ryktes at det fins mer enn 450 kjoler i hennes garderobe. Noe det er håp om å dra nytte av på scenen.

Kveldens dirigent er Trond Husebø, som sist dirigerte det nordligste militærkorpset da de inviterte noen av skolekorpsene i distriktet til konserter, under NMFs jubileumssatsing i 2018.

Husebø dirigerer jevnlig flere av de skandinaviske militærkorpsene og symfoniorkestrene. Han har også gjort flerfoldige innspillinger av norsk filmmusikk, til filmer som Julekongen, DR. Proktor, Varg Veum, med Prague Film Orchestra. Han passer prefekt for One Night at the Movies med Hærens musikkorps, skriver Merete Jakobsen Klæboe, produsent i Hærens musikkorps, i en pressemelding foran torsdagen konsert. I neste uke skal korpset spille i Kulturfabrikken på Sortland onsdag 10. april. Torsdag 11. april er det ny konsert i Lofoten Kulturhus i Svolvær.