Staker ut framtidas videregående

Plattformen for ny videregående skole i Harstad tar form i rekordfart.

ny skole: Sylvi Berg jobber med visjon og verdier for ny videregående skole. Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Sylvi Berg, rektor på Stangnes og Rå videregående, fortalte på innspillsmøtet til kommunen onsdag om arbeidet med pedagogisk plattform for den nye videregående skolen. Plattformen skal være klar fredag, etter halvannen måneds arbeid.


Kommentar:

Et klokt valg for harstadregionen

Det er ingen tvil om behovet for en ny videregående skole i Harstad.

 

Derfor valgte Fylkesrådet tomta i Seljestadfjæra

Nærhet til ny idrettshall, næringsliv og mulige problemer med kulturminner på Heggen gjør at 1000 elever i framtiden skal gå på skole nær sentrum.- Glad for å kunne bidra til tidenes største investering

Ola Karlsen i Vågsfjord Eiendom kaller nye Harstad videregående skole tidenes klart største enkeltinvestering i Harstad.

 

Visjonen er «Sammen bygger vi fremtidas kompetanse», etter verdiene modig, raus og bærekraftig. Etter hvert skal også kompetansebehovet for framtida defineres, men per nå ser de behov for kompetanse innen håndverk, industri, service, universitet, høgskole, entreprenørskap, blå næringer og reiseliv. Berg beklaget samtidig at de legger ned faget medier og kommunikasjon.