Han er nominert til Næringslivsprisen

Året er 2016. Daglig leder Jan Roger Eriksen (53) i Chili Harstad er ikke fornøyd med resultatene. Han bestemmer seg for å restrukturere hele organisasjonen. Resultatet ble at sju valgte å gå videre til nye utfordringer.

STÅR PÅ: Bengt Tore Antonsen er sjefen for skiltmontasje, og vær og vind hindrer ikke Chili-gutta i å få jobben gjort. Bildet er fra en jobb i Bodø under det verste uværet i mannsminne. Foto: Chili 

Den kanskje viktigste avtalen gjorde vi i 1999. Da fikk vi Hurtigruten.

nyheter

Eriksen sier han ikke visste hvordan prosessen ville ende, men behovet for å ta grep var større enn redselen for at ansatte skulle slutte.

– Jeg mente vi ikke hadde den riktige kompetansen på huset. Gjennom medarbeidersamtaler ble det gjennomført gode prosesser der de ansatte selv tok sine valg. Syv personer valgte å slutte. Det gjorde at vi fikk muligheten til å ansette åtte nye personer med sterk og riktig kompetanse for å møte nye utfordringer. For å få til en slik prosess må alle skjønne at vi er i samme båt, sier han.