Unge stemmer i stort verk

– Vi synger på latin og gammeltysk, og aner ikke helt hva vi synger om, humrer tre av de 40 koristene fra musikklinja på Heggen, som skal i ilden med Vokal Nord.

Synger med proffe: – Vokal Nord er et profesjonelt kor og helt sikkert bedre enn oss, humrer Imre Tobias Haugen, Jonas Flage og Eirill Eriksen foran den store konserten de skal være med på neste onsdag. Foto: Tone A. Karlsen 

nyheter

Vokal Nord, som er landsdelens største profesjonelle kor, turnerer med verket Carmina Burana, som skal fremføres sammen med musikklinjene på de videregående skolene i Alta, Tromsø, Sortland og Harstad. Helt siden skolestart i høst har elevene på Heggen videregående øvd på verket som ble satt sammen en gang på 1930-tallet av Carl Orff. Onsdag 20. mars er det konsert i Harstad Kulturhus.

– Vi lærer jo litt latin og får kjennskap til et veldig kjent stykke, sier Jonas Flage, tredjeklassing på musikklinja.