Flytemoloen tåler ikke kuling fra nordøst: – Vi har dessverre opplevd en del skader både på fartøyer og selve marinaen

Nå har havnesjef Ivar F. Hagenlund fått nok, og tilkaller leverandøren av flytemoloen i Harstadsjøen Marina til krisemøte etter flere ødeleggelser på båter og marinaen.

Nordøst: Ifølge havnesjef Ivar F. Hagenlund har moloen taklet vind av orkan styrke fra fra sør og øst, men langvarig kuling fra nordøst for kort siden resulterte i store bevegelser og en rekke skader på båter og utliggere.  Foto: Knut Godø

nyheter

– Etter de to siste nordøstkulingene har vi dessverre opplevd en del skader både på fartøyer og selve marinaen. Dette stikk i strid med hva vi ble fortalt av leverandøren ville skje ved vind av kuling styrke, sier Hagenlund.


Stenger luftrommet for Boeing-fly

Flere land har valgt å stenge sine luftrom for Boeing 737 MAX 8-fly etter søndagens flyulykke i Etiopia. Nå velger også Norge å stenge sitt luftrom for denne typen fly, skriver Dagbladet.


–Høyst uventet og overraskende

– Vi har registrert langt større og sterkere bevegelser enn det vi ble lovet, som igjen har medført skader på flere båter, slitte fortøyninger, og utliggere som har slått inn i selve moloen og forårsaket skader.