Foreslår ekstra støtte til de som sliter mest med strømregningene

Regjeringen foreslår en ekstra utbetaling til alle bostøttemottakere, som hjelp til å dekke høye energiregninger.

STØTTE Regjeringen foreslår et tiltak de håper vil hjelpe de med bostøtte til å takle høye strømregninger.  Foto: Illustrasjon - Trond Sandnes

nyheter

Dette er planlagt i form av en konkret ekstrabevilgning på 276 millioner. Forslaget er at alle som mottar bostøtte for februar skal få 2.950 kroner. De som er flere enn én i husstanden får et tillegg på 120 kroner for hver person ut over den første.

Mange har i vinter fått en ekstra sjokkopplevelse, i tillegg til det sedvanlige kulde- og snøkaos-sjokket. Strømregningen har for mange doblet seg, i forhold hva de har vært vant til. For de med de laveste inntektene, har dette vært en ekstrakostnad som er vanskelig å svelge.

Les også: Forsvarer dagens prisnivå på kraft

Kommunaldepartementet vil i samråd med Finansdepartementet og Statsministerens kontor utarbeide en proposisjon som vil bli lagt fram om kort tid. Husbanken administrerer bostøtten, og vil kunne gjennomføre engangsutbetalingen før påske. Selve proposisjonen er ikke klar enda, men vil bli behandlet i statsråd i nær fremtid.

– Bostøtten skal sikre at økonomisk vanskeligstilte personer har råd til å bli boende i en god bolig. Jeg synes dette er et godt tiltak. Bostøtten er jo et målrettet virkemiddel, som hver måned når fram til omkring 90.000 husstander med lave inntekter og høye boutgifter, skriver ordførerkandidat i Harstad, Einar Mustaparta (H) i en e-post til redaksjonen.


Mari åpnet ny butikk i Harstad sentrum - med 250 sorter øl

Mandag ble Mari Nohr daglig leder for Gulating. Fredag åpnet butikken.Ransdømt kvinne rotet bort muligheten til å slippe fengselsstraff

Kvinnen ble for ett år siden dømt til 210 timers samfunnsstraff for et tilfelle av ran på Evenskjer i Skånland.Ufin beskjed til snørydderne

I en gate i sentrumsområdet i Harstad sto det torsdag en papp-plakat teipet fast til et trafikkskilt.