Kan bli værkaos de neste dagene

Glem det stabile, kalde været. Nå kommer et polar lavtrykk, fallende temperaturer, regn, sludd og skredfare.

Bilberging i Valnesfjord i Fauske kommune der en skolebuss blåste av veien på grunn av kraftig vind i januar. Ingen ble skadd i hendelsen. Foto: Bodø bilberging / NTB scanpix 

nyheter

Etter tre nesten nedbørsfrie uker med lave temperaturer, kommer nå mildværet.

- Vi venter et polart lavtrykk som er på tur innover Lofoten og Vesterålen natt til tirsdag. Det ser ut til at vi får en stiv til sterk kuling fra vest eller sørvest langs kysten, men den vil avta noe nord for Hekkingen, sier vakthavende meteorolog Ola Mellem mandag.

I Harstad ser det ut til å komme varmegrader i løpet av natten. Stiv kuling på 14 meter per sekund fra vest-sørvest blir det også i nattetimene. Opp mot liten kuling kan det bli i Harstad også tirsdag på dagen. Temperaturene vil da ligge på rundt 0 grader. Du må også belage deg på at det kan komme noe nedbør alle de nærmeste dagene. Noe av dette vil nok komme som regn eller sludd. Yr.no spår temperaturer på opp mot 4 plussgrader torsdag fredag og lørdag. Temperaturene kan variere mye på samme dag.

Vanskelige kjøreforhold

Samtidig som været slår om, blir det stor snøskredfare i Vesterålen, Lofoten og Ofoten.

I Salten og Ofoten er det ventet vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind med endel snø og snøfokk tirsdag til onsdag.

På Gratangsfjellet kan det bli problemer i trafikken på grunn av mye nedbør. Beregn god tid hvis du skal ut på veiene.

Men vinteren er ikke over

Søndag vil det igjen bli kaldere, sier Meteorologisk institutt.

- Vinteren er ikke over, forteller meteorologene i en melding mandag.