De går sammen om båten som skal brukes til både oppdrett og kystfiske

Lakseoppdretterne og kystfiskerne langs norskekysten har lenge hatt et konfliktfylt forhold til hverandre, men i Gratangen har de to viktige aktørene vist at de kan samarbeide.

SAMARBEIDSPROSJEKT: Grovfjord Båtbyggeri skal bygge den nye sjarken som skal brukes både til fiske og i havbruksnæringa. Fra venstre: Prosjektleder Anders Andreassen ved NSK Ship Design, dagligleder ved Grovfjord Båtbyggeri Vidar Sjøvoll, driftsleder ved verftet Marius Sjøvoll og daglig leder i Gratangslaks AS, Tore Lundberg. Foto: Per Jan Pedersen 

nyheter

Nylig bestilte Åkenes Kystfiske AS og oppdrettsfirmaene Gratanglaks AS og Kleiva Fiskefarm AS en kombinasjonsbåt hos Grovfjord Båtbyggeri. Båten skal brukes både til garnfiske og som arbeidsbåt i havbruksnæringa. Åkenes Kystfiske AS skal eie båten, og oppdretterne skal leie den i perioder der den ikke blir brukt til fiske.

Båten er utviklet av NSK Ship Design i Harstad, og Grovfjord Båtbyggeri regner med å kunne levere den ved årsskiftet.