Tidligere lokallagsleder vil kaste Skei Grande

– Vi har et parti som vaker rundt 2,5 prosent i oppslutning. Da må skuta snus, sier tidligere lokallagsleder i Kvæfjord, Bjørn Mathisen.

  Foto: FRANK R ROKSOY

nyheter

Venstre-medlemmer i Distrikts-Norge roper varsku om utviklingen i partiet i et brev til ledelsen, melder NRK.

Det åpne brevet ble sendt til Nordland Venstre og Venstre sentralt 24. januar.

Ledelsen i Venstre har fått flere kritiske brev fra lokalpolitikere i partiet. Leder Trine Skei Grande vil ikke trekke seg.

Bjørn Mathisen, tidligere lokallagsleder i Kvæfjord i Troms, var en av dem som har sendt brev til partiledelsen.

– Det er frustrasjon rundt omkring hele landsdelen og i Distrikts-Venstre over den politikken som er, og man ser at medlemmer melder seg ut og lokallag legges ned på grunn av politikken som skjer sentralt, sier han.

På spørsmål om han har fått mye støtte på utspillene, svarer han dette:

– Ja, det har jeg. Jeg har fått tilbakemeldinger fra Venstre-folk som er enige med meg på det. Reaksjonene kommer ikke kun fra lokalt, men fra andre deler av landet som opplever det samme som meg. Det er helt klart at det ikke er bare i Troms og Nordland at man mister medlemmer. Det er jevnt rundt omkring, sier han.

– Er dette et distriktsopprør?

– Jeg tror man kan si det. Det andre og jeg føler på, er at man prioriterer storbypolitikk og glemmer distriktene.

Han sier partileder Trine Skei Grande bør gå av.

– Det sier seg selv. Vi har et parti som vaker rundt 2,5 prosent i oppslutning. Da trenger skuta å snus. Partiledere som har vært så lenge som henne, vil i stor grad føre den samme kursen som vi har gjort, og vi trenger nå å snu og få en ny giv i partiet.