Leder:

Maksimal skatt bør ikke være et mål

Den nye firepartiregjeringen har bestemt at den maksimale grensen for eiendomsskatt ikke skal være høyre enn fire promille.

  Foto: Illustrasjon

Eiendomsskatten har potensial til å bli en viktig valgkampsak.

nyheter

Det vil vi tro innbyggerne i regionen er glade for, aller mest for at det gir en forutsigbarhet og en forsikring om at den i alle fall ikke kan økes dramatisk. For eksempel ligger Kvæfjord kommune i dag på fire promille, mens Harstads innbyggere betaler 2,67 promille i eiendomsskatt.

En rekke ordførere rundt om i landet synes den reduserte maksimalskatten er problematisk. Blant disse finner vi andøyordfører Jonni Solsvik. Hans kommune vil nemlig tape betydelige beløp på at skattetaket senkes. Noen tar det helt med ro, noen synes det er dramatisk, mens andre mener at bare «små budsjettjusteringer» skal til for å hente inn tapet.