Ingen hurtigbåt i dag heller

Dårlige værprognoser for fredagen medfører at hurtigbåtene får landligge for andre dag på rad.
nyheter

Ifølge Troms fylkestrafikk er både linje 2 - mellom Harstad og Tromsø, og linje 6 - mellom Harstad og Bjarkøystedene kansellert på grunn av været. Det er ikke satt opp buss for båt til Tromsø.

Torsdag ble alt av hurtigbåttrafikk stoppet av uværet, men selv om harstadregionen har rolig vær for øyeblikket, er ikke det tilfelle i resten av fylket. Meteorologene melder at vinden dreier nordvest fredag morgen. Det betyr liten storm i Troms. Dette er et resultat av at et lavtrykk ved Svalbard slår seg sammen med et lavtrykk utenfor Nord-Norge. Nordland rammes verst av sterk vind.


Svenn og Vivi kom seg ikke hjem fra sydenferie - måtte overnatte i Stjørdal

Svenn Georgsen og kona Vivi Susann Figenschou Georgsen skulle hjem til Harstad torsdag etter en uke i Gran Canaria, men måtte vente til fredag med hjemturen.

 

Fergene

Selv om hurtigbåtene ikke går, ser det på morgenkvisten ikke ut til å være problemer med fergene. Stangnes - Sørrollnes var i gang fra klokken 7, melder Norled. Og Torghatten Nord informerte på morgenkvisten at normale ruter er gjenopptatt i sambandet Refsnes - Flesnes. Avgangen fra Flesnes klokken 06.30 var første ordinære tur.

Torghatten meldte torsdag morgen at alle avganger mellom Lødingen og Bognes ble innstilt. Klokken 07.20 meldte selskapet at alle avganger er innstilt inntil videre på grunn av dårlig vær også fredag. Ved 14-tiden skal ruta ha startet opp igjen.

Vei og fly

E10 over Bjørnfjell kan bli et problemområde. Her ventes det både vanskelige kjøreforhold og svært kraftige vindkast. Det i tillegg til stor snøskredfare.

Også flytrafikken er rammet. På Evenes er det én rute nå på morgenen som ikke kom/gikk. Widerøes rute fra Andenes var innstilt, noe som førte til at avgangen fra Evenes til Bodø heller ikke ble en realitet.

Norwegian har hatt en avgang til Oslo. Den gikk etter planen.


56 knop på Evenes: Flere flyavganger er innstilte, Spania-flyet snudde

Det er forsinkeler og innstilte fly på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes.

 

Værvarselet

Nordland: Vestlig full storm utsatte steder, i formiddag dreiende nordvest. Lokalt svært kraftige vindkast. I ettermiddag minking til nordvest liten storm utsatte steder, først i sør, i kveld stiv kuling, sterk kuling i nord. Sludd-, snø, og haglbyger. Periodevis regnbyger på kysten. Utrygt for torden.

Troms: Vestlig, senere nordvest sterk kuling utsatte steder, i ettermiddag økning til nordvest liten storm. Lokalt kraftige vindkast. Snø- og haglbyger, periodevis sluddbyger på kysten. Utrygt for torden.

For lørdag gjelder følgende:

Nordland: Minking til nordvest liten kuling utsatte steder, fra lørdag ettermiddag frisk bris. Snøbyger.

Troms: Minking til nordvest sterk kuling utsatte steder, lørdag formiddag stiv kuling, fra lørdag ettermiddag liten kuling. Snøbyger.

Og søndag:

Nordland: Opp i frisk bris fra omkring nord, om kvelden nordaust liten kuling på yttersida av Lofoten og Vesterålen. Snøbyger, flest byger i ytre strøk.

Troms og Finnmark: Nordvest opp i liten kuling utsatte steder, stiv kuling utsatte steder i Øst-Finnmark, om kvelden opp i stiv kuling fra mellom nordaust og nordvest. Snøbyger.


Mange hurtigbåtkanselleringer: – Dette kan ikke fortsette

En selvpålagt vindrestriksjon for hurtigbåttrafikken mellom Harstad og Tromsø får sin løsning i løpet av uka.