Slik var torget i Harstad, nå er det strødd

Det er utfordrende å kjøre bil. Men også å gå i Harstad sentrum.

TORGET: Så glatt var det på torget i Harstad klokka 11.10 torsdag. Ikke et sandkorn å se. 

nyheter

Været er ikke på vårt parti for tiden. Det er glatt på veiene.

Og på torget i Harstad var det torsdag formiddag bortimot farlig å gå.

Det var ikke strødd klokka 11.10, da ht.no beveget seg veldig sakte over isen. Klokka 14.50 får vi melding fra næringsdrivende i sentrum om at torget og Gågata er strødd.

Fredag vil det være merkbart mindre vind da den dreier over til vest og senere på dagen over til nordvestlig sterk kuling. Det vil bli minusgrader igjen og snøbyger forventes.

– Med sterk kuling og snøbyger kan det bli snøfokk og problematiske kjøreforhold, men det vil bli en bedring fra torsdagen, meldes det fra Meteorologisk institutt i Tromsø.


 

Lørdag minker vinden ytterligere til nordvestlig liten kuling med tilhørende snøbyger. I forbindelse med det brå værskiftet kan det bli torden.

– Søndag minker vinden enda mer, og det fortsetter med periodevis snø. Det kommer nok en del centimeter de kommende dagene, men det blir et mer normalt vintervær i helgen. Det er torsdagen som blir mest utfordrende, sier Wergeland.

Yr.no melder om lokalt vankelige kjøreforhold. Faren øker for glatteveier gjennom hele torsdag og fredag, men er ventet å minke lørdag.