Feirer 40 år med store opplevelser på små steder

Arctimus sekstett og Landsdelsmusikerne markerer 40 år med store opplevelser på små steder.

NYTTÅRSFEST: Arctimus sekstett byr opp til feststemning på sju steder med oppstart lørdag i Grovfjord. Foto Øivind Arvola 

nyheter

I over ti år har ensemblet Arctimus, den første uka i januar, forvandlet småbygder til en nordnorsk utgave av Musikverein i Wien. Et fast publikum gleder seg hvert år til at sekstetten, anført av fiolinvirtuos Erika Toth, skal underholde dem med forrykende spill og vittige anekdoter. Som Birger Caspersen en gang skrev i Troms Folkeblad, leverer ensemblet “en måte å servere klassisk musikk på hvor publikum er med hele tiden.”

Det skriver Dominique Guyot, produsent i Kultur i Troms i en pressemelding.

Pangstart på nytt år

I 2018 tok Arctimus sekstett en pause, og de faste nyttårskonsertarrangørene fikk i stedet besøk av det fyrige ungarske ensemblet Magyar Hot Club.

– Men i år skjer det noe helt spesielt som gjør at wienertradisjonen bare må gjenopptas. Det er nemlig 40 år siden Landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge ble opprettet, og hvordan kan man bedre feire denne begivenheten enn med en pangstart på 2019?

Dermed er Nyttårskonsertene med Arctimus tilbake for å åpne ballet med en ny, spennende solist. Tenoren Nils Harald Sødal har flere strenger å spille på.

– Han har vært solist med samtlige symfoniorkestre i Norge og har også vært knyttet til ulike former for teateraktivitet, blant annet ved Det Norske Teater. Dessuten har han bidratt på mer enn 25 verdenspremierer innen moderne musikkteater, og er i tillegg en kritikerrost forfatter, skriver Dominique Guyot til Harstad Tidende.

Besøker sju steder

På denne nyttårskonserten vil man høre mye vakkert og underholdende, fra kjente operetteperler til viser av Erik Bye. Programmet byr på en omfattende reise gjennom Italia, Tyskland, Ungarn, England, Norge … og selvfølgelig Østerrike og dets velkjente Blå Donau. Med velklang, humor og gjerne noen overraskelser på lur vil Arctimus og Nils Harald Sødal gi nyttårspublikumet en helt unik aften.

– Enda en gang vil Landsdelsmusikerne i Troms innfri løftet om store opplevelser på sju utvalgte små steder. Turneen starter lørdag 5. januar i Huset i Havet (Grovfjord) og går videre til Bygdehuset Solbakken (Tårstad), Lødingen Rådhus, og FRAM på Borkenes. Så blir det Senja og Midt-Troms fra 10. til 12. januar.

Medvirkende:

Arctimus sekstett:

Erika Toth, fiolin og kunstnerisk leder - Zoltán Tuska, 2. fiolin - Pål Solbakk og Dénes Ludmány, bratsj - Runa Bergsmo, cello - Knut Erik Sundquist, kontrabass.

Solist:

Nils Harald Sødal, tenor.