Nysgjerrige på støytiltak

16 personer var innom åpen kontordag med Forsvarsbygg på rådhuset på Evenskjer nylig.

åpen dag: Mandag før jul fikk innbyggere i ETS stille spørsmål til Olaf Dobloug (øverst til høyre) og Margrete Breivik Dahl (med ryggen til) i kampflyprosjektet til Forsvarsbygg, på rådhuset på Evenskjer. Foto: Forsvarsbygg 

nyheter

Til stede for å svare på ulike spørsmål var også prosjektleder Margrete Breivik Dahl, og representanter for Evenes og Skånland kommuner.

Møtet som var i regi av Forsvarsbygg uka før jul, var åpent for innbyggere i Evenes og Skånland.


Hjertesukk over forsvarsutbygging: – Ta oss med på lag

Evenesværing Birgitte Rørvik Bruun kommer med et lite hjertesukk til forsvaret.

 

- De fleste som kom ville sjekke om eiendommen deres lå innenfor rød eller gul støysone rundt Harstad/Narvik lufthavn Evenes, og hadde spørsmål om de ville få støytiltak, melder Forsvarsbygg på egne hjemmesider.


Sender fremtidig Evenes-crew på opplæring til USA

De første mannskapene som skal jobbe på de nye overvåkingsflyene som skal til Evenes, sendes til USA over nyttår.

 

Evenes flystasjon skal bli framskutt base for kampfly, og base for maritime overvåkningsfly om et par år.
Forsvarsbygg sine planer for Evenes:

Her er Nye Evenes flystasjon

Slik ser Forsvarsbygg for seg at byggene til de nye maritime patruljeflyene på Evenes kan bli seende ut.

 

Mandag før jul hadde Forsvarsbygg besøk av en jevn strøm av grunneiere som har eiendommer nær flyplassen. Der fikk de ta en nærmere kikk på støysonekartet.

- Den nye flystasjonen for Forsvaret er i utbyggingsfase. Vi jobber samtidig med reguleringsplanen som inneholder en rekke konsekvensutredninger innenfor ulike fagområder. Den statlige reguleringsplanen skal etter planen legges ut på offentlig høring i starten av 2019, og forventes vedtatt før sommerferien, melder Forsvarsbygg.


Milepæler i fleng for Evenes flystasjon – Luftforsvaret nå også på plass:

Minister og F-35 kom

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) besøkte Evenes flystasjon for å avduke skilt, sette spade i jorda og klippe snor. Så dukket F-35 opp.Plan tar tid

Arbeidet med statlig reguleringsplan for Evenes flystasjon tar litt lengre tid enn Forsvarsbygg hadde planlagt.

 

Støytiltak

- Vi er godt fornøyd med at så mange kom til oss for å spørre om reguleringsplanen for nye Evenes flystasjon. Åpen dagen ga oss også god anledning til å møte folk som har nyttig informasjon å gi oss, og vi kan gi de informasjon om prosessen med eventuelle støytiltak når reguleringsplanen blir vedtatt, forteller Olaf Dobloug, øverste leder for kampfly-prosjektet i Forsvarsbygg.