Marianne Beate Kielland og NOSO Sinfonietta først ut på ILIOS 2019:

Åpner med sol og sommer

Det er tid for å finne fram sommerkjolen og stråhatten når ILIOS 2019 åpner med en sval bris av sommer, 1. februar, med en sanger på sitt ultimate klimaks i karrieren.

EX-ILIOS-SJEF: Tidligere sjef for ILIOS-festivalen (2005–2009) – og den høyt profilerte mezzosopranen, Marianne Beate Kielland, åpner ILIOS i februar. Foto: Lena Lahti 

nyheter

Mezzosopran Marianne Beate Kielland åpner festivalen for samtidsmusikk med sol og sommer, bokstavelig talt, opplyser ILIOS-sjef Anders Eriksson. Hun skal fremføre Harold Meltzers “Variations on a Summer Day”, basert på tekster av den amerikanske poeten Wallace Stevens.

– En mann som i likhet med komponisten hadde bakgrunn som advokat, og som skrev tekster som sto i grell kontrast til det konservative og småkjedelige miljøet på arbeidsplassen hans. Komponisten beskriver musikken som et «møte med poeten Wallace Stevens på ferie i Bermuda-shorts», forteller Eriksson.