Legger ned ambulansebåten

Styremøte i UNN HF torsdag.

UFORSTÅELIG: - Dette setter beredskapen i øyriket flere tiår tilbake. Det er helt uforståelig at UNN-styret ikke bruker mer tid på et så alvorlig vedtak, sier harstadordfører Marianne Bremnes. Her et bilde av ambulansebåten Alden i Nergårdhavn på Bjarkøy.  Foto: Tom Wold

nyheter

Styret i UNN HF vedtok torsdag formiddag å iverksette nedleggelse av ambulansebåten Alden fra 1. januar 2019. Styret forutsetter at kompenserende tiltak iverksettes, heter det i vedtaket. Dette innebærer at MF Lauvstad skal brukes som beredskapsferge til øyriket nord for Harstad.


Berget av ambulansebåten da kniven gikk gjennom armen

Blodet sprutet ut av Terje Mickelborgs venstre arm. Heldigvis lå ambulansebåten et steinkast unna.

 

Ordfører: - Kjempeskuffet

Ordfører Marianne Bremnes i Harstad er kjempeskuffet.

- Dette setter beredskapen i øyriket flere tiår tilbake. Det er helt uforståelig at UNN-styret ikke bruker mer tid på et så alvorlig vedtak. Men jeg kan forsikre innbyggerne at kommunen følger opp mot fylkesmannen, og vi skal gjøre hva vi kan for å trygge innbyggerne.


Øyfolkets raseri preller av UNN

Opprøret i øyriket mot å kutte ambulansebåten, gjør ikke inntrykk på UNN. Administrasjonen står fast ved at ambulansebåten legges ned fra 1. januar neste år.

 

Administrasjonen sto fast ved at ambulansebåten skal legges ned fra 1. januar neste år, og styret var enig.

- Sparer 6,4 millioner

Konstituert UNN-direktør Marit Lind er åpen om at det økonomiske aspektet veier tungt i saken.

– Ønsket om å redusere kostnadene til drift av ambulansebåttjenesten er svært høyt, skriver Lind i sitt saksfremlegg.

Det koster ifølge UNN 13,6 millioner kroner å drifte ambulansebåten Alden på Bjarkøy. Ved å legge ned båten, og inngå avtale med Troms fylkeskommune om beredskapsferge over Toppsundet, mener UNN at helseforetaket kan spare 6,4 millioner i året.


Godtar ikke at ambulansebåten forsvinner:

Her er protestfilmen fra Øyriket

Søndag 28. oktober sto et samlet øyrike opp, tente bål og fakler, og talte fagfolkene i helsemakta midt imot.

 

UNN Helseforetak sitt styremøte er i Karasjok i dag, torsdag.

- Mangelfulle tall

Leder i aksjonsutvalget, Lone Flosand, fnyser av kostnadsberegningene fra UNN.

– Vi har gjennomgått tallene fra UNN, og finner at de er svært mangelfulle. Vi har innhentet tall som viser at å leie beredskapsferge fra Troms fylkestrafikk vil koste UNN nærmere 9,5 millioner. Ferga går allerede maksimalt av det de kan i henhold til hviletidsbestemmelsene. Vi føler at UNN bagatelliserer behovet for utrykning. Våre tall viser at UNN må ut med mer penger enn i dag dersom de legger ned ambulansebåten, og går for Lauvstad som beredskapsferge, sa Lone Flosand til Harstad Tidende forleden.


Hundrevis med fakler og bål mot UNN-tiltak:

Øyfolk ga helsemakta en på trynet

Søndag sto et samlet øyrike opp, tente bål og fakler, og talte fagfolkene i helsemakta midt i mot.Erklærer krig mot UNN-styret

Befolkningen i Tore Hunds øyrike erklærer krig mot UNN-styret. Søndag aksjonerer mange hundre beboere på øyene fra Grøtavær til Skrolsvik.