Sonderer området også i Skånland, Tjeldsund og Harstad:

På utkikk etter base

Luftambulansetjenesten HF har besøkt blant annet fotballbanen i Trøssen, og helikopterbasen på Stangnes, som aktuelle steder for midlertidig base.
nyheter

Velvilligheten er stor i regionen for å hjelpe Luftambulansetjenesten HF med å finne egnet lokalisering for midlertidig ambulansehelikopterbase, etter at det ble klart at det ikke var mulig å finne ny tomt til permanent base inne på Harstad Narvik Lufthavn Evenes. Avtalen tjenesten har om leie av forsvarets lokaler på lufthavna i dag, går ut i løpet av april.

Kommunikasjonsrådgiver Knut Haarvik i Luftambulansetjenesten HF kan bekrefte at den gamle fotballbanen på Trøssen i Skånland er ett av områdene som kan være aktuelt. Området ved Heli-Teams base på Stangnes har også vært befart, sammen med ei tomt ved Norges brannskole på Fjelldal, og flere andre steder nær Harstad/Narvik lufthavn Evenes.