Det sier sivilingeniør i geofysikk, John Even Lindgård, i Octio på oljemessa i Stavanger.

– Vi er med på det grønne skiftet. Vi har utviklet flere nyvinninger som allerede er i drift på oljefelt. Det gjør at disse feltene lager mindre karbonavtrykk. Våre løsninger kan bli viktig i framtidens energiutvinning, sier han,

Han er eneste ansatt i Harstad, mens det på hovedkontoret i Bergen sitter nærmere 30 personer.

– Skal man jobbe innen olje i nord, er det kun Harstad som er aktuell. Mine kunder er oljeselskapene, og de finnes i Harstad, sier han.

Klimavennlig

Det lille oljeserviceselskapet, som eies 99 prosent av Equinor Technology Venture, har utviklet så unike produkter at de har søkt patent på dem.

– Vi har fem oppfinnelser som optimaliserer boreoperasjonene, noe som gjør olje- og gassutvinningen mer klimavennlig.

Billigere

Lindgård er klar på at oljeindustrien må sette et svakere klimaavtrykk.

– Jeg tror det skal være mulig å utvinne olje og gass langt billigere og mer miljøvennlig enn i dag. Det kan være helt avgjørende i framtiden, sier han.

Octio har gjort seg bemerket i bransjen. Selskapet vant en konkurranse i regi av Innovasjon Norge, og har fått økonomisk støtte til å være en del av en stand på Europas største oljemesse.

– Dette er en del av premien. Vi får dekt deler av standen, og i tillegg har vi fått et omfattende salgskurs slik at vi på en bedre måte kan selge inn vår teknologi til oljeselskapene, sier han.

Octio ble etablert av noen gründere i Bergen i 2006. I 2013 etablerte de seg i Harstad og holder nå til i Equinorbygget.

– Det er helt ville dager. Jeg synes arbeidsdagene er utrolig morsomme. Det går i teknisk arbeid med nye ideer og lange dager på ONS, sier Lindgård.