De sendte i forrige uke brev til formannskapet og kommunestyremedlemmene der de ber politikerne se positivit på henvendelsen, og raskt starter en prosess med omregulering av arealet for det formålet som er skisserte.

Behovet er økende

I brevet står det blant annet:

– Vi er en stor gruppe godt voksne med lokal tilknytning i Kvæfjord, som over flere år har hatt ønske om å skaffe seg tilrettelagte leiligheter på Borkenes. Flere har vært interessert i to private initiativ som nå er skrinlagt.

– De behov vi ser for egen del er økende, og vi ønsker ikke å måtte flytte ut av kommunen, noe vi heller ikke tror at kommunen er tjent med.

–Vi er alle godt etablert i lokalsamfunnet her, og ønsker fortsatt å kunne yte frivillig innsats i lag og foreninger og på andre måter i kvæfjordsamfunnet der vi har våre nettverk.

– Så raskt som mulig

Ordfører Torbjørn Larsen sier han setter stor pris på initiativet, og mener behovet for denne type boliger i kommunen er stort.

– Jeg akkurat fått brevet, og lover at det skal behandles så raskt som mulig. Antakelig rekker vi det ikke til førstkommende formannskapsmøte, men til møte 1. oktober lover jeg å få det med, sier Larsen.

Tverrpolitisk vilje

– Jeg har allerede vært i et par møter med denne gruppa for få mest mulig kunnskap om behovet deres, samt sett på arealet de planlegger å bygge leilighetene på.

– Dette er leiligheter som gjør det lettvint å bo hjemme lengst mulig, og som samtidig genererer en ny ledig enebolig.

– Jeg er ganske sikker på at det er bred tverrpolitisk vilje til å støtte opp om tiltaket, men kan ikke love noe tidspunkt for når en tillatelse til igangsetting kan foreligge.

Hilser tiltaket velkommen

– Erfaringsmessig vet vi at det kan ta tid før alt av berørteinstanser har behandlet søknaden. Frister må overholdes også i denne saken.

– Men at behovet for denne type leiligheter er stort her i Kvæfjord, er det liten tvil om. Derfor hilser jeg dette tiltaket velkommen, og håper det lar seg gjøre å få disse bygget, sier Torbjørn Larsen

Ordfører Torbjørn Larsen hilser tiltaket velkommen, og mener det er tverrpolitisk enighet i Kvæfjord om å støtte prosjektet. Arkivfoto. Foto: Andreas Isachsen