I forbindelse med konsertfilmen «Elvis ’68 Comeback Special» tok Elvis-fan Ivan Micheeff kontakt med kinosjef Helene Hokland om å få Amcar Harstad til å stille opp med veteranbiler utenfor kinoen i byen.

– Da kinoen skulle ha ei markering av Elvis-filmen fra 1968, ringte Ivan Micheeff meg og lurte på om Amcar Harstad kunne stille med noen biler utenfor Harstad kino. Derfor har vi stilt bilene opp slik, sier en fornøyd formann i Amcar Harstad, Hugo Pettersen.

På rekke og rad

Foran inngangen til Harstad kino sto seks biler fra Amcar Harstads sine medlemmer. Skuelystne valgte å ta bilder før de smatt inn og kjøpte billetter til filmen.

Pettersen sier at Elvis var glad cadillacer. Mens han levde, eide han flere av merket Cadillac. Pettersen peker på en av bilene og sier at en slik bil hadde Elvis, bare at den var laget i 1956.

– Han ga faktisk den til moren eller faren i bursdagsgave. Han var glad i biler, og spesielt cadillacer, sier han.

I foajeen spilte Ivan Micheeff Elvis-hits på platespilleren. «Hound Dog» og «Heartbreak Hotel» var med å gi kinogjengerne god oppvarming på det de hadde i vente.

– Forventet parykker

Kinovert Arne Rydning sier at 50–60 stykker har kjøpt billetter til filmen.

– Det interessante er at mange av dem som har kjøpt billetter har på seg Elvis-artikler og ting de har kjøpt i Memphis i USA. Det viser at de er skikkelig interessert i Elvis Presley.

– Jeg hadde egentlig forventet å se flere med Elvis-parykker, men det kom ingen, sier han.

Det var spesielt én aldersgruppe som hadde lyst å få med seg filmen i kinosalen.

– Det ser ut som det er en del personer her som vokste opp med Elvis i sin ungdom. En del ungdom er også her, men 95 prosent er de som er i målgruppa da Elvis spilte rundt omkring.