Forsvarsbygg er et statlig forvaltningsorgan underlagt Forsvarsdepartementet. De utvikler, bygger, drifter og avhender eiendom for forsvarssektoren. Prosjektdirektør Olaf Dobloug virker fornøyd med ansettelsen.

– Vi er svært godt fornøyd med at det er Syvertsen som skal holde i fremdriften og sikre gjennomføringen med utbyggingen av nye Evenes flystasjon. Vi er inne i en tidskritisk fase, hvor det er store investeringer som skal på plass og vi skal ta imot de første flyene allerede høsten 2021.

Gjøres flyklar

– Det er en krevende jobb med samarbeid med lokale og regionale myndigheter, Avinor med driftsansvar for hele flyplassen og mange i forsvarsfamilien. Ikke minst er det også viktig å fortsette det gode samarbeidet vi har med byggebransjen, sier Olaf Dobloug, prosjektdirektør for Kampflybase i Forsvarsbygg i en pressemelding.

– For utbyggingen av nye Evenes flystasjon er det svært viktig å ha på plass en person som har god kjennskap til hva som kreves for å løse vårt oppdrag med å ha på plass bygninger og infrastruktur på Evenes.

– Forsvarsbyggs oppdrag er å gjøre nye Evenes flystasjon klar til å ta imot F35 flyene og de maritime overvåkingsflyene som kommer til Forsvarets fremskutte base i nord.

Kvalifikasjoner

John Ommund Syvertsen har bred erfaring fra hele Forsvarssektoren innen eiendom, bygg og anlegg (EBA) siden 2001. Han har jobbet med EBA, og ledererfaringer, fra Forsvaret ved Garnisonen i Sør-Varanger, indre Troms og Luftforsvarets skolesenter på Kjevik, EBA saker i Forsvarsdepartementet og nå sist med prosjekter i tidlig fase i Forsvarsbygg.

Han har lederutdanning fra Krigsskolen, ingeniørutdanning fra Hærens Ingeniørhøyskole og master i industriell økonomi og informasjonsledelse fra Universitetet i Agder, skriver Dobloug.