Nordland Teater har fått med seg Hans-Erik Dyvik Husby til å spille den sagnomsuste Petter Dass. Dyvik Husby har selv en sagnomsust karriere å vise til, og er kanskje mest kjent fra musikken som tidligere frontfigur fra det norske hardrock- og punk-bandet Turboneger.

- Det er ikke et mål å presentere den historiske Petter Dass i denne forestillingen. Debatten rundt Petter, hvem han var og hva han betydde, vil nok aldri stilne - og godt er det. Det vi vet sikkert er hva han skrev og det lever godt over 300 år etter hans død. Det samme gjør mytene og anekdotene, skriver Nordland Teater i en pressemelding.

Kirkespillet vil være et møte med de kjente salmene i 9 flotte kirker langs kysten i 3 regioner i fylket. Det vil fokusere på kunstneren Petter og hvordan naturen og elementene og kystfolkets egen historie ble en sentral del av hans diktning.

Forestillingen er et samarbeid mellom Nordland Teater, MiNensemblet og Vocal Art.

Urpremiere i Alstahaug kirke 9. september 2018. 16. september besøker en Sortland kirke. 18. september står Lødingen kirke for tur. Dagen etter er det forestilling i Svolvær kirke.