– En dag var noen av våre gjester samlet utenfor Sama Kafe og aktivitetssenter. Alle, bortsett fra én, var godt opp i 90 årene. Rent impulsivt inviterte vi de eldste brukerne til kaffeslabberas en bestemt dag, og hele 17 personer over 90 stilte opp. Det gikk nok litt raskt for seg, så dessverre nådde vi ikke alle. Men sånn ble det denne gangen, sier Skjervum. Hun foreviget den flotte gjengen, som til sammen er 1576 år.

Hun ønsker alle brukerne en god sommer, og oppfordrer dem til å legge turen innom aktivitetssentrene på Sama eller Kanebogen.

Her er en varm tekst som en av deltakerne på «Vi over 90»- treffet skrev til aktivitetssenteret:

«Aktivitetssenteret på Sama er trivsel for eldre

Det skjønar ein alt ved inngangen i Jonas Lies gate. Her møter ein fargerike blomster i store krukker, bord og sitjeplass både ute og inne i den åpne entreen.

Her er eine veggen dekt med informasjon om aktiviteter og arrangement, dagens meny osv.

Åpen dør fører inn til kafeen, som er godt utstyrt med gode stolar rundt ryddige bord med vakre brikkar og friske blomar.

Velstelte potteplantar står i vinduspostane.

Bilde og maleri på veggane.

Matdisken har rikt utval av heimelaga smørbrød, rundstykke og kaker, alt til ein overkommeleg pris.

Gode og varierte middagsrettar med velorganisert, rask servering. Orden og plan over alt!

Eg er imponert over både senterleiar, kjøkkensjef, aktivitør og over alle frivillige hjelparar som sammen gjer det så trivelig for oss brukarar.

Nevnast må også stua på andre sida av matdisken - som også blir brukt som møterom og andre samankomster, nett som denne for brukarar over 90 år.

I andre etasje finn ein aktivitør og alle hennes brukarar og mange frivillige hjelpere, her er også helsesøster, fotterapeut og frisør. Her er diverse hobby- verkstader, teikning , måling, veving, snekring, tekstilarbeid mm., også utstillinger og sal.

Alt fungerar som det skal til alle tider!

Eg er imponert og takka administrasjonen, kjøkken, aktivitør og alle frivillige for utmerkt samarbeid som skapar slik trivsel», skriveren den 97 år gamle fornøyde brukeren av senteret.