– Jeg har funnet veldig mye Q-tips, ei plastflaske, sprøytespiss, skytestreng, innpakning til hvitevarer, taustumper, lightere og bobleplast, sier hun, som lørdag flyttet fra Bodø til Harstad.

Kjemper for miljøet

Hun har mye erfaring med å rydde langs veiene og strendene. På strandryddedagen i Bodø benyttet hun hele uka til å rydde i stedet for én dag.

– Til enhver tid passer jeg på å forlate området i bedre forfatning enn da jeg kom, forteller Forsaa.

Regelmessig laster hun opp bilder på Instagram-kontoen Ecofriend_trine av funnene etter rydding fra forskjellige steder. Der uttrykker hun også misnøye.

– Når vi finner ballonger blir jeg både sint og glad. Sint fordi de kunne forårsaket døde dyr, som skilpadder og fugler, og glad fordi jeg kan kaste de i søppelkassen istedenfor, skriver Forsaa på et av de siste bildene hun har lastet opp fra Bodø.

– Jeg velger å gjøre det fordi det er bedre for havet og miljøet. Jeg synes vi skal bli mer opptatt på hvordan vi har det rundt oss. Folk må begynne å se at det ligger sneiper, sugerør, ballonger og plastikk rundt omkring, spesielt langs veien og fjæra, sier Forsaa.

Hun forteller at strender aldri blir helt rene og ryddejobben er kontinuerlig siden havet bringer ny plast med tidevannet.

– Jeg lever etter mottoet: «Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt», sier Forsaa.

Gullsekk

I 2017 lanserte nettsiden Finn.no en markedsplass hvor det ble det lagt ut ønskes kjøpt-annonser. Der ba de folk om å samle og selge havplast. Deretter sendte de 6.000 sekker rundt om i landet, og ba folk fylle dem med havplast.

– Hvis de leverte sekkene til gjenvinning og sendte oss et bilde av det, fikk de 100 kroner i betaling for jobben, forteller nettstedet.

Dette er noe Forsaa bruker å gjøre etter jobben er gjort.

– Jeg kommer til å levere søppelet, ta bilder og legge ut på Finn.no. Det er positivt for feriebudsjettet, humrer hun.