Flyttet «Dress to impress by Jakobsen» fra Evenskjer til Harstad:

Hekta på brudekjoler

– Jeg har på sikt et ønske om å ha en av landets største utvalg av brudekjoler.

KJOLER: – Jeg er nok litt hekta på fine kjoler, sier Nina Jakobsen (t.v.), som nylig åpnet «Dress to impress by Jakobsen» i Hamstad bygget i Harstad. Her med en av de minste kjolene. Datteren, Lisa, holder opp en av de største kjolene hun har i samlingen av brudekjoler og festplagg.   Foto: Tore Skadal

FLYTTET: Nina Jakobsen flyttet nylig sin brudesalong fra Evenskjer til Hamstad-bygget på Seljestad i Harstad. Her sammen med datteren Lisa Jakobsen i lokalene til «Dress to impress by Jakobsen».  Foto: Tore Skadal

UTVALG: – Her er det over 70 brudekjoler hengende. Ett av de største i landsdelen, mener Nina Jakobsen, som her er sammen med datteren Lisa i de nye lokalene i Harstad.  Foto: Tore Skadal

nyheter

Det forteller Nina Jakobsen. Nylig åpnet hun «Dress to impress by Jakobsen» opp i nye lokaler i Hamstad bygget i Harstad.

– I fjor høst åpnet jeg opp med brudebutikk på Evenskjer. Nå har jeg flyttet jeg butikken fra Evenskjer til Harstad, forteller Jakobsen, som sammen med datteren holder orden på over 120 brudekjoler i lokalene på Seljestad.

Interesse

– Jeg har siden i fjor fått stadig nye kjoler inn i mine lokaler. Og det er kunder fra hele landet som tar kontakt, sier Nina.

Det hele startet med en ballkjole. Deretter kom hun over stadige nye kjoler. Og til slutt fikk hun kjøpte hun opp kjoler fra en salong i København og en på Hamar. Hun har tidligere arrangert visninger av brudekjoler på Evenskjer for skuelystne med godt over 70 kjoler på visningen.

På besøk

– Jeg har i løpet av det siste året hatt henvendelser fra hele landet. Siden jeg driver med på utleie og salg av forskjellige kjoler, så kan det være mange forskjellige kvinner som tar kontakt.

– Jeg har hatt besøk fra Trondheim og jeg har en del fra Tromsø. Samt mange fra Lofoten og Vesterålen, sier hun.- Her må de som ønsker å besøke meg ta kontakt med tanke på visning. Jeg har ikke vanlig åpningstid, forteller Nina, som sammen med datteren, Lisa, er på plass i lokalene på Seljestad for å vise fram hva som finnes i lokalene.

Hun legger ikke skjul på at hun på sikt ønsker å bygge opp «Dress to impress by Jakobsen» til å bli en av landets største i utvalg av brudekjoler. Den eldste kjolen hun har i lokalet er fra 1940.

Skal kunne velge

– Jeg synes det er viktig at en skal kunne velge om en skal kjøpe en brudekjole eller bare leie den. Som oftest bruker en brudekjolen en gang, sier Jakobsen, som legger stor vekt på å ha kjoler i mange størrelser. Hun er størst i landet på kjoler med store størrelser.

I tillegg til kjolebutikken jobber hun som nattevakt på sykehjem i Skånland. Og er bosatt på Sandstrand.

– Kvinner er opptatt av kjoler til flere anledninger. Her er det også egne kjoler for dem som er forlovere. Og de yngste som skal gå bak bruden, sier hun entusiastisk.

– Vi satser på å ha en offisiell åpning her til høsten. Akkurat nå har vi fått på plass alle kjolene som vi har hengt opp. Det være seg brudekjoler, forloverkjoler, ballkjoler og dåpskjoler. I tillegg har vi en del annet tilbehør, forteller Nina Jakobsen, som også har mål om en stor visning av kjoler til høsten.