Politiet fikk en dramatisk melding søndag ettermiddag. Den gikk ut på at en person hadde blitt knivstukket og banket i en leilighet i byen. Harstad Tidende omtalte saken kort på ht.no.

Stikkskader

Ordensmakten har nå fått nøstet opp i hendelsesforløp og motivet bak voldsepisoden. Meldingen de fikk inn sa også at fornærmede hadde blitt nektet å forlate boligen, men hadde greid å rømme.

Politiet fikk offeret inn på stasjonen og ble orientert om hva som hadde skjedd. Mannen ble også undersøkt av medisinsk personell. Han hadde stikkskader i en skulder og i en fot. Ingen av dem livstruende.

– Dette førte til en pågripelsesbeslutning. Fire personer var involvert. I tillegg til fornærmede var det to andre menn og en kvinne. Alle kjente hverandre, og alle er en del av byens rusmiljø, forteller etterforskningsleder Morten Hole ved Harstad politistasjon.

Like forklaringer

De tre ble arrestert samme kveld og avhørt. Krangelen mellom partene skal ha dreid seg om et kvanta tabletter «på avveie». Dette utartet til at fornærmede ble skallet ned og påført de nevnte skader.

Selve knivstikkingen skal ha blitt utført av en av de siktede. Forklaringene til de pågrepne var noenlunde i samsvar med fornærmede, angående hendelsesforløp og bakgrunnen for volden.

– De er alle siktet for kroppsskade, eller medvirkning til dette. Siktelsen omfatter både voldsbruken og knivstikkingen.

– Kriminaltekniker ble sendt til leiligheten for å sikre spor. Men vi regner saken som ferdig etterforsket. Den blir sendt til påtale i løpet av uken, sier Hole.

Erkjente skyld

Personene involvert er voksne folk i alder fra sent i 20-årene til folk i 40-årene.

– Vi vurderte å fremstille dem for varetekt. Men ingen ting i deres historikk tilsa at det var noen umiddelbar fare for gjentakelse. Alle ble derfor løslatt mandag.

– I avhør har de i stor grad erkjent medvirkning til det som skjedde, og bedt om unnskyldning for at krangelen utartet på denne måten, sier Hole.