Kjelbotn, som opprinnelig er fra Sollia, tangerte rekorden for største laks i Målselva mandag. Da dro han opp fisken som veide hele 23 kilo. Det var en svært lykkelig sportsfisker som etter vel 20 år i elva, halte opp ruggen.

– Å få en laks som er over 20 kilo er noe jeg har drømt om i alle år. At den i tillegg ble fanget på flue, nei det var helt drømmen, sier Alf Oddvar Kjelbotn til Folkebladet.

Fangsten kommer bare en uke etter forrige storlaks i Målselva.

Brøl

Sammen med flere ble det litt av en kamp å få opp den store laksen, som ble tatt i kortsona.

– Jeg kjente at det var en større fisk jeg hadde fått, men da han plutselig hoppet og kom opp i lufta slik at vi så han, satt vi alle i et stort brøl, ler Kjelbotn.

Han sier de videre måtte gå ned elva for å få laksen trygt i land.

– Vel 800 meter ned langs elva måtte vi gå for å få den opp. At den var så stor så vi jo forholdsvis tidlig, så deretter måtte vi konsentrere oss om jobben, jeg fikk Jeg også få hjelp til å få den opp, sier fiskeren.

Rekord

Fra før har han dratt opp en smålaks på 2,5 kilo og avsluttet derfor fisket for dagen. Men at laksen på 23 kilo er en rekord også for han, er det ingen tvil om.

– Jeg har tatt noen stykker på 15 kilo tidligere, så det er klart, dette er den største jeg har fått. Jeg er hvert år i Målselva, og har vært her de siste 20-25 årene, sier Kjelbotn.

– Blir det noen feiring i dag da?

– Nei jeg skal jo fiske igjen i morgen, men nå roper de her at det kanskje blir en liten feiring, ler Kjelbotn.

Stor

Leder for samarbeidsutvalget for Målselvvassdraget, Odd-Helge Utby, bekrefter at fangsten er en rekordlaks.

– En laks på 23 kilo er omtrent den største som er tatt i Målselva, så denne er vanvittig stor. Det er relativt sjelden å få slike på kroken. Det var noen rett etter krigen som var over 20 kilo, den høyeste var 22-23 kilo, så det er en stund siden det har vært fanget en i slik størrelse, sier Utby.

At det har vært noen større laks som er fanget, kan være mulig, men den har aldri blitt registrert.

– Vi har hørt rykter om en laks på 24 kilo, men når den ikke er blitt veid og registrert, er det bare en ryktelaks, sier Utby-

I laksesjået hvor man kan se laksen som går opp trappa, har Utby registrert at det har passert laks i stor størrelse.

– Enkelte ganger ser vi disse, så vi vet jo at de finnes, avslutter han.