Dette kom fram under spørretimen i torsdagens møte i Kvæfjord kommunestyre.

Det var Aps Ole Martin Kristiansen som tok opp saken. Han ga tilkjenne at han, i likhet med 87 prosent av finnmarkingene, var sterkt imot sammenslåingen av Troms og Finnmark.

- Det blir langt kortere for oss å kjøre til Trondheim enn til Vadsø. Har noen foretatt en beregning om hvordan Kvæfjord kommer ut økonomisk i forbindelse med regionreformen. Kan det være en fordel for oss å søke oss til Nordland fylke. Det er omtrent like langt dit som til Tromsø, sa Kristiansen.

600 systemer

I teknisk avdeling på rådhuset, fortviler de, fastslo ordfører Torbjørn Larsen.

- Kartverket krever nå at kommunene tilpasser oppmåling og en rekke andre ting til de nye kommunenummerne. Jeg kan blant annet nevne at samtlige dyr må få nytt øremerke fordi dette inneholder kommunemerke. Dette er et meget omfattende arbeid. I alt er det hele 600 systemer som må tilpasses det nye kommunenummeret. Arbeidet med dette vil gå ut over andre gjøremål som kommunen har, sa Larsen.

Administrasjonssjef Merete Hessen kunne fortelle at kommunen vil få ca 4,5 millioner kroner mindre i Nord-Norge tilskudd ved en overgang til Nordland.

Kviga fordufta

At det kan bli en del krøll med ørenummer på husdyrene kunne Arne Martin Dahle (SV), fortelle om. Han hanne kjøpt ei kvige fra Kasfjord. Denne kviga var opprinnelig fra Bjarkøy. Og så kom kommunesammenslåinga med Harstad.

- Det som da skjedde var at denne kviga ramlet ut av systemet fordi den hadde et kommunenummer som ikke fantes. Kviga fantes altså ikke. Det tok halvannet år før de klarte å rette opp denne feilen, fortalte Dahle.