- Gangbrua i Kanebogen ble malt i natt av firmaet Peab, skriver en nabo til ht.no.

Dermed er en lang diskusjon om brua over for denne gang. I flere år har harstadfolk etterlyst at det måtte komme et malingsstrøk eller to på brua som, etter hvert som årene gikk, ble mer og mer sliten.

Ønsket om maling har spesielt meldt seg før Festspillene og sommersesongen, slik at folk som ankommer byen skulle bli møtt av et litt mer hyggelig syn, en velkomst.

I 2018 var det Hugo Kjelseth som ledet an i "kravet."

"E det mulig, trur dokker å få malt brua i litt glade farger, trur dokker? Kanskje med en hyggelig tekst som si at alle e «Velkommen til Harstad» på sørsida av brua og «God tur heim - velkommen tilbake» på tur ut av byen?", skrev Hugo Magne Kjelseth i et Facebook-innlegg om brua i slutten mai.

Han la ved bilde av Nord-Norge-porten som inspirasjon og kontrast til den noe nedslitte brua i Kanebogen. Innlegget og bruas tilstand ble heftig diskutert på nett etterpå.

Geir Jørgensen i Statens Vegvesen kom etter hvert på banen og spesifiserte hva som gjelder fra deres kant:

"Det riktige er at det ble sagt nei til «reklame» på brua med begrunnelse i trafikksikkerhet, og det er nå engang slik at det faktisk skal, og må, veie tungt. Så er det sånn at jeg stilte meg positiv til maling av brua, men det måtte da, som nå, naturligvis skje på en sikker måte for de som utførte det. Og så ser jeg at initiativet nok kokte litt bort.... Nå har Harstadpakken kommet noen steg lengre enn ved forrige korsvei, så jeg skal se på hvordan saken står når jeg er tilbake på jobb igjen, så tar vi det derfra.", skrev han.

Gruppeleder Eivind Stene i Frp tok sågar saken opp i økonomiutvalget.

– Hvis Harstadpakken ikke har penger til å gjøre noe, så synes jeg Harstad kommune skal sende av gårde noen penger slik at brua – som er porten inn mot byen – blir malt, sa Stene. Kommunen ber nå om tilbakemelding fra Statens vegvesen om hva man planlegger å gjøre med brua, sa han.

Og nå står den der. Ferdig malt.