Park- og idrettsrådsgiver Eli-Jeanette Olsen i Harstad kommune gleder seg allerede til å kunne ta i bruk apparatene som skal plasseres ut i Tufteparken.

Grunnarbeider i gang

– Takket være de 400.000 kronene vi fikk fra Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank på bakgrunn av vår søknad om opprettelse av denne aktivitetsparken, har vi nå gått i gang med å opparbeide det aktuelle området i Folkeparken, forteller Olsen.

– Vi har allerede hogd ned en del skog i området like bak gapahuken i Folkeparken. Vi blir nok nødt til å foreta en del grunnarbeider som krever at tunge maskiner må inn på området, men tar uansett sikte på å få montert de ni apparatene i løpet av sensommeren eller tidlig til høsten, sier hun.

Appellerer til mange

Den første Tufteparken ble etablert i Asker i 2012, og har blitt Norges mest populære og mest utbredte utendørs treningspark.

Flere og flere kommuner satser på Tufteparken som en arena for trening og aktivitet, også for lavterskel grupper som enten er under rehabilitering eller bare skal komme i gang.

Denne treningsformen og disse apparatene appellerer til folk på en måte man tidligere ikke har sett. Det siste året er det også registrert en økning av rullestolbrukere i parkene, noe som blant annet er omtalt i både Handikappnytt og en rekke andre medier som ganske unikt.

Enda mer attraktiv

Eli-Jeanette Olsen er sikker på at Tufteparken i Folkeparken vil bli en suksess også i Harstad.

– Parken skal kunne brukes av alle, uansett alder og tidspunkt på døgnet. Ingen lag eller foreninger kan legge beslag på treningstider i parken.

– Det betyr at man kan stikke innom når det måtte passe den enkelte og trene i de ulike apparatene.

– Ingen av apparatene er like, og innbyr til svært variert trening, selv om flere dreier seg om å bruke sin egen kroppsvekt.

– Gjennom etableringen av Tufteparken er jeg helt sikker på at Folkeparken blir enda mer attraktiv for dem som ønsker å komme seg ut i frisk luft, sier Eli-Jeanette Olsen.

PASSER ALLE: Også funksjonshemmede kan benytte flere av treningsapparatene. Foto: Lund Foto
ALLSIDIG: Treningsapparatene passer for både voksne og barn Foto: Lund Foto