Elvenes er en av fire kandidater til Harstad Sparebanks ildsjelpris – i samarbeid med Harstad Tidende.

– I ungdomsårene mine hadde Kvæfjord stort håndballag. I mitt årskull spilte vi mot Kvæfjord i seriekamper og turneringer. Det var et godt lag i Kvæfjord, sier Elvenes.

Pendlet til Harstad

Da hennes førstefødte begynte på skolen og hadde lyst til å starte med håndball, kjørte de til Harstad. På den tiden var det ikke håndballag i Kvæfjord, og da ble alternativet Harstad Håndballklubb.

– Etter hvert fant jeg ut at dette måtte vi gjøre noe med. Det må være mulighet til å lage liv i Kvæfjord handball igjen og få til samarbeid med fotballen for å få det oppe og gå igjen, sier hun.

Hun bestemte seg for å satse.

Etter hvert fikk hun med meg bestevennina si, tidligere kvæfjordspiller Ann-Therese Jenssen og noen av mødrene til jentene i klassen, og de booket gymsalen på Trastad.

– Vi klarte da å etablere håndballklubb våren 2015. Da var det 13 unger som begynte å spille håndball. Etter det tok det helt av, forteller Elvenes.

Stor utvikling

I dag har håndballklubben bortimot 90 aktive unger og ungdommer fra 6 til 16 år.

– Det har vært ei formidabel utvikling, sier hun.

Selv har Elvenes vært en aktiv spiller i håndballmiljøet. Store deler av barndommen var hun i Stangneshallen, og ble tidlig en del av HHK.

– Jeg har hatt mange fantastiske år i klubben som barn, ungdom og ung voksen. Det er et fantastisk støtteapparat, flotte trenerne og et godt miljø. Det gjorde at man var lenge i HHK. Det har vært en stor del av livet mitt siden jeg kunne gå, sier hun.

Elvenes forteller at hun var kjent innad i familien og blant venner for å dra i gang prosjekter.

– Jeg har kapasitet til å gjøre sånne ting.

Hektisk hverdag

Det er ikke å legge skjul på at Elvenes har lange dager. Med verv i hovedaliansen, styret i Kvæfjord IL, treningsvirksomhet og sportslig leder, knytter det stort ansvar.

– Min hverdag er forholdsvis hektisk, men innholdsrik. I tillegg jobber jeg i Bufetat å omgås mye med barn og ungdom der, forteller hun.

– For noen dager siden var det ei lita jente på seks år som spurte meg om hvor mitt rom i Kvæfjordhallen var. Det vises med andre ord at man bruker noen timer i hallen, sier hun.

Elvenes forteller at uten støtte fra foreldre og bygda ville det ikke vært mulig å starte Kvæfjord IL Håndball.

– Tatt på senga

Elvenes ble mildt sagt overrasket over at hun er en av kandidatene til ildsjelprisen.

– Jeg synes det er kjempeartig. Det er ikke noe jeg har hatt forhold til, annet enn å lese om det i avisen. Jeg beundret de som er blitt nominert tidligere år. Jeg ble tatt på senga. Både rørt og takknemlig, sier hun.

Hvis hun går av med seieren mangler det ikke på tanker om hva pengene kan brukes til.

– Motivasjonstur til håndball EM i 2020, innkjøp av utstyr til laget eller hente rollemodeller som Nora Mørk til samling i Kvæfjordhallen.

Helt fra ungdomstiden har Christine Elvenes’ lidenskap vært håndball. I 2015 startet hun opp Kvæfjord IL Håndball. Foto: Håkon Wikan