Martine Tennholm startet i høst på studier i rettsvitenskap i Tromsø, men setter utdanningen på pause for å jobbe for studentene. 3. mai ble hun valgt som ny nestleder av Studentparlamentet.

- Jeg brenner for studenters velferd og kan ikke vente med å komme i gang med det viktige arbeidet. Jeg vil gjøre det enklere å være student, sier Tennholm.

20-åringen er også en profilert politiker i Frps ungdomsorganisasjon, men hun kommer ikke til å være like aktiv i politikken framover.

- Jeg skal nå arbeide for alle studenter, sier hun.

Les også: Martine Tennholm (20) fra Harstad var med på å vrake Kristian Eilertsen

Tennholm vil jobbe med alt fra studentboliger og busstilbud til besøkshunder.

- Denne eksamensperioden har vi gjennomført et prøveprosjekt med besøkshunder i samarbeid med Røde Kors. Dette har vi fått strålende tilbakemeldinger på fra studentene. Dette er et kjempeflott og nyttig prosjekt jeg vil videreføre, sier Tennholm.

Hun sier at hun i perioden framover vil være et talerør for alle studentene ved UiT, også de eksterne campusene.

- På UiT har vi et mangfold av studenter som kommer fra hele landet. Det mangfoldet må vi ta vare på, og jeg ønsker å være en god representant for alle disse studentene. Det skal ikke ha noe å si om du befinner deg på campus Harstad eller i Tromsø – du fortjener en god studiehverdag som gjør ditt studentliv enklere.

Les også: Tok UiT-kurs om styrearbeid - ble valgt til leder med en gang