Tilbudet med nærturer på tirsdagene ble startet opp av Harstad Turlag i fjor. Det ble et attraktivt tilbud med opptil 60 deltakere. I ei pressemelding melder turlaget om sesongstart for disse turene med «Trondeneshalvøya rundt» sammen med turleder Per Ove Hovland.

15 ulike turer

– Dette er en unik mulighet til å bli kjent i et nærområde som kanskje er litt ukjent for mange, sier Hovland. I år har turlaget 15 ulike tirsdagsturer å by på. Blant dem er både Elgen og Heia, festspilltur til Hinnstein og grottetur til Trollkjerka.

– Vi tror vi har fått satt sammen et godt og variert tilbud der mange kan finne noe interessant, sier styreleder Nils Erik Bakke og forteller om stor aktivitet i turlaget.

Bestilt ny hytte

– Ikke bare har vi rekordmange turer, men for første gang på mange år skal Harstad Turlag bygge ei ny hytte, sier han.

I et ekstraordinært årsmøte 14. mai ble finansieringsplanen vedtatt, og hytta er nå bestilt. Innen utgangen av året skal den stå klar i Jonsheimen, ved siden av gamle Haakonsbu.

– Hytta vil ha flere sengeplasser, være av moderne standard med store utsiktsvinduer, og den vil bidra til økt sikkerhet i fjellet, sier Bakke.