Den spreke 82-åringen i Sjøgata 7 viser gladelig Harstad Tidende rundt i butikken onsdag ettermiddag, kun én måned før den legges ned.

Da Harstad Tidende ringte Nielsen i halv ett-tiden onsdag, spurte hun om vi ikke kunne komme innom litt senere på dagen. Hun forklarte at det var stor trafikk, og hun mente det ville avta senere. Om lag en time senere er vi plass i butikken, men fortsatt er det mange kunder i undertøysbutikken. At det er hektisk i butikken liker hun i grunn godt.

Når hun omsider får ekspedert den siste kunden, setter vi oss ned. Og hun viser oss den første papirkniven hun fikk da hun var med å starte Alexis AS for omtrent 32 år siden.

Lang tid i bransjen

– Det har vært ei hyggelig tid med oppturer og nedturer, men sånn er det selvfølgelig overalt. Likevel er det viktig å ha beina plantet på jorda, og tenke at det ordner seg til slutt, sier Nielsen.

Hun har ikke bare vært stasjonert i Sjøgata 7. På den 32 år lange fartstiden har hun og kollegene vært stasjonert hele syv steder i sentrum.

– Men, det er uten tvil her jeg har vært lengst her. 20 år har det blitt, forteller hun.

Hotellutdannet

Egentlig var det et helt annet yrke Nielsen skulle bli da hun var ferdig med utdannelsen.

– Jeg er hotellutdannet, og det var innenfor det jeg skulle starte, men så fant jeg ut at jeg skulle gjøre noe annet. Og da ble det klesbutikk. Noe som senere ble en ren undertøysbutikk, sier hun.

Bakgrunnen for at hun valgte en annen bransje er fordi hun syntes at kvinnene fortjener skikkelig undertøy.

– Det er alfa og omega at undertøyet sitter skikkelig på kroppen. Gjennom tidene har jeg reist på mange messer i utlandet, for eksempel Sverige. Og jeg har fått mye kunnskap av det.

Solgt noen tusen bh-er

Hvor mange bh-er hun har solgt, er for lengst gått i glemmeboken, men hun anslår noen tusen den siste tida.

– Jeg vet ikke den totale mengden, og jeg prøvde å telle da jeg hadde salg, men det ble for vanskelig. I hvert fall har jeg solgt et par tusen, med tilhørende lekre truser, sier hun.

I en alder av 82 år er det lov å si at man gleder seg til pensjonisttilværelsen. Nielsen har jobbet siden hun var 16 år gammel, og i midten av juni legges butikken ned.

– Det er blitt vanskelig å drive butikk, det er blitt stille, men det er egentlig ikke derfor jeg velger å slutte. Jeg ønsker å slutte nå fordi det er mye arbeid, sier bedriftseieren med halvannet årsverk.

Mange typer kunder

Nielsen legger ikke skjul på at det er mange forskjellige typer kunder som tråkker inn i butikken. Men når de spør om hjelp til å finne rett BH, skjer alltid det samme.

– Kundene kommer inn og spør om en BH i for eksempel 80 B, men når de går ut av butikken har de en 75 G i bæreposen. De fleste kvinner bruker altfor liten brystholder. Slik skal det ikke være. Den skal være god å ha på seg og skal passe fra første stund.

Hun har til og med hatt kunder som det ikke er store nok BH-er til.

– Da kan man trygt si at det er snakk om store greier, sier hun.

Det er ikke bare undertøy Aagot har solgt til harstadværingene. Hun har også et bredt sortiment innenfor badetøy, nattøy, morgenkåper og kosedresser.

Nielsen kom til Harstad i 1973, og opprinnelig er hun fra Nordkapp kommune. Når hun er ferdig som bedriftseier ser hun fram til å tilbringe mye tid på feriehuset i Fastlands-Norges nordligste punkt.

FRA FINNMARK: Aagot Nielsen kom til Harstad i 1973, og opprinnelig er hun fra Nordkapp kommune.