Anna Rogde er 150 år gammel:

Feiring i god gammel stil

Det er i år 150 år siden skonnerten Anna Rogde ble sjøsatt. Den som går om bord i løpet av året vil møte et mannskap i tidsriktige klær.

Tidsriktige klær: I forbindelse med jubileet har man fått laget klær slik man antar de var da Anna Rogde ble sjøsatt. Stilen er fra 1920, som er samme året skonnertens rigg stammer fra. Fra venstre: Ann Kristin Larsen, skipper Eilif Gabrielsen, Anne Margrethe Eneberg, Roger Lysvik og Elleke Bergersen.   Foto: Ivar L. Paulsen

nyheter

Man antar i hvert fall at klærne mannskapet viste fram på et medlemsmøte i Anna Rogdes venner tirsdag, ligner klær slik de var da skonnerten ble sjøsatt første gang.

– Vi gir noe ekstra til våre gjester når mannskapet stiller i tidsriktige antrekk fra 1920. Vi tror egentlig ikke bekledningen var så ulik den i 1868, sa Katie Payne, som er ansvarlig for driften av Anna Rogde.