Juryleder Marianne Bremnes og ordfører i Harstad kommune var glad for å kunne være med på dele ut Harstad Sparebanks kulturpris for 2017 til Ann-Sofie Godø og Runa Bergsmo onsdag.

– Dette er to av byens flotteste musikere som gjennom 25 år som landsdelsmusikere har gledet publikum hjemme i Harstad og i de fleste store- og småplasser i Troms. De har spilt over 2.000 konserter sammen. De fleste i regi av Kultur i Troms. I fire år var jeg leder for disse to dyktige musikerne fra Malmö og Elverum, sa Marianne Bremnes, da hun takket prisvinnerne for innsatsen har lagt ned med gjennom sin musikk for store og små i Troms i flere ti år.

– Store opplevelser på små steder. Det lyder slagordet til Kultur i Troms, sier hun.

Aktiv

– Vi i Kultur i Troms er glad for at to av våre medarbeidere har fått denne prisen. De er ofte på farten for å spre musikk og kultur. I 2017 hadde de 115 konserter. De spilte i 21 av 24 kommuner i fylket dette året.

– Dette forteller litt om den høye aktiviteten prisvinnerne har hatt i 2017. Og de siste årene. Ann-Sofie startet i desember 1992 og Runa i januar 1993, sa Jan Roar Nikolaisen, som er nestleder i administrasjonen ved Kultur i Troms Harstad.

Begge musikerne har en allsidig bakgrunn musikalsk og har hatt evne til å fornye seg musikalsk gjennom drama og sang. Bergsmo har laget musikkstykke for barn og gitt ut plate av stykket ,«Du store mamelukk».

– Det er en ære å få være med å dele ut pris. Derfor har jeg laget et dikt til dere i anledningen, sa Kjell Rune Henriksen, jurymedlem og sjefredaktør i Harstad Tidende, da prisutdelingen fant sted i Galleri Nord-Norge i regi av Harstad kulturhus onsdag formiddag 16. mai.

Utdelingen ble innledet ved at duoen spilte deler av et verk, «Gudefjell» av den samiske kunstneren Frode Fjeldheim.

Onsdag fikk vi høre flere nummer fra platen med sang fra Bergsmo. I tillegg spilte Godø et stykke på piano, før de takket av med et felles nummer.

Tradisjon

– Jeg har fått den takknemlige jobben med å dele ut Harstad Sparebanks kulturpris. Det er en sjekk på 25.000 kroner til hver. I tillegg vanker det blomster og takk til vinnerne av kulturprisen, sa Rudi Christensen, som er styreleder i Harstad Sparebank.

Han var på plass sammen med assisterende banksjef, Frank Kulseng og salgssjef privatmarked, Bjørn Strand. Den lokale banken har siden 1983 delt ut kulturpris i Harstad. Onsdag ble prisen delt for 36. gang.

– Det er stor stas å få en slik pris. Alle har behov for å bli sett og vi setter stor pris på å få den. Det gir stor inspirasjon i vår hverdag, sier Runa Bergsmo, som sammen med kollega, Ann-Sofie Godø, takket det som var møtt opp på utdelingen. Kollegaer i Kultur i Troms, prisgiveren og jury og venner.