Tapte 150.000 kroner på evakueringen

Rema 1000 og Ness og Lind var blant bedriftene som fikk arbeidsdagen ødelagt fredag.

Rema 1000 Et område på 300 meter fra funnstedet ble sperret av fredag morgen etter at en kommunearbeider fant en stridsvognmine.  Foto: Tore Skadal

nyheter

I 3,5 timer måtte Rema 1000 holde stengt etter at det ble oppdaget en amerikansk M6A1-mine ved returpunktet på Seljestad fredag.

Daglig leder Svenn-Inge Hjelmsø ved Rema sier at han gjerne tar en prat med personen som la minen fra 2. verdenskrig like ved butikken hans.

- Politiet kom inn og sa at vi måtte evakuere. Kundene måtte la handlevognene stå igjen der de var, sier han.

Et sted mellom 100.000 og 150.000 kroner av omsetningen regner han med gikk tapt den dagen.

Kjøpmannen har vært daglig leder på Rema 1000 i Seljestad i rundt fire og et halvt år. Han sier at politiet denne dagen først ba ansatte og andre om å gå på nedsiden av Rema 1000-bygget.

- Etter en stund måtte vi gå over veien ned mot Circle K. Heldigvis ringte Boreal og sa at vi kunne bruke deres kantine. Det er jeg evig takknemlig for. Det begynte nemlig å regne litt etter en stund.

Også Ness & Lind og Power måtte stenge dørene i flere timer fredag.

Evy Karlsen i Ness & Lind sier at det var koslig å sitte hos Boreal.

- Men det er en dramatisk situasjon når man ikke vet noe. Ellers rakk vi ikke åpne butikken før evakueringen startet, sier hun.

Hjelmsø sier at at det er ren idioti å levne eksplosiver ved et returpunkt.

- Jeg håper vi slipper dette flere ganger. Det trist for kunder og de som bor i nærheten. Jeg tror ikke vedkommende tenkte på følgene av dette.