– Vi ønsker å tilby våre kunder et alternativ til plastposer. Unødvendig plastforbruk er en veldig viktig sak som vi ønsker å rette fokus mot, sa senterleder Veronica Evertsen på Nerstranda kjøpesenter i Tromsø forrige uke.

– Vi verken kan eller ønsker å diktere noe forbud mot plastposer, men vi ønsker å gi kundene valget.

I forkant

Slik tenker også senterlederne på Sjøkanten og Amfi Kanebogen.

Kjersti Krüger på Sjøkanten senter forteller at de har begynt å se på dette.

– Det er på emballasje det virkelig kan gjøres forskjell, for der er det snakk om enorme mengder plast. Kid interiør har vært i forkant, og er veldig bevisste på at emballasjen ikke skal være plast, sier hun.

– Vi i senterledelsen er i gang med et arbeid for å se på dette. Det gjenstår å se hva vi skal gjøre, sier Krüger, og legger til:

– Det vil nok merkes tydelig om kjøpesentrene tar grep.

Men noe forbud mot plastposer tror hun ikke blir aktuelt.

Kanskje subsidiering

Heller ikke på Amfi Kanebogen er forbud veien å gå, mener senterleder Lars Holst-Roness.

– Vi har jo fått med oss diskusjonen om plastproblematikken, som har fått et voldsomt fokus de siste månedene. Men vi har ikke kommet i gang med noen diskusjon om dette.

– Mange av våre butikker tilbyr papirposer som alternativ, og noen har gjenbruksposer, men vi oppfordrer helt klart alle butikkene til å tenke alternativt. Subsidiering ved innkjøp av papirposer kan være en mulighet, men vi har ikke oversikt over kostnadene ved dette, så dette må vi tenke mer på, sier Holst-Roness.