Trønderen bodde i flere år i Harstad, mens han fortsatt dømte eliteseriekamper i fotball.

Enkelte hevder at de fleste dommere ikke har peiling på fotball. Per Ivar Staberg må i så fall være unntaket som bekrefter regelen, for han kan nemlig skilte med 100% treffsikkerhet på sine oddstips så langt. Vanvittig oddsteft, skriver nettstedet toppkamp.com.

Den tidligere fløyteblåseren debuterte som oddsekspert i begynnelsen av april med en trippel med kampene; Seier til Brann, Tromsø og Rosenborg. Oddsen var opprinnelig satt til 5.04, men ble økt til 6.50. Det angret selskapet kanskje på i ettertid, for en sen scoring i Bergen sørget for at trippelen gikk inn med et nødskrik.

I neste runde viste trønderen at teften fra første runde ikke kun var flaks. Neste trippel han satte opp var seier til Strømsgodset og Molde og uavgjort mellom Sandefjord og Kristiansund. Oddsen var opprinnelig 10,9, men ble igjen blåst opp, til hele 13.00 denne gang! Et realt langskudd, men Staberg fikk klokkerent treff, og trippelen suste i krysset.

Forrige helg var dommeren på farten igjen. Denne gangen hadde han gått for et tryggere alternativ. Han gikk for tre favorittseiere, og oddsen ble satt opp til 3,50 fra 2,75. En økning på nesten 30 prosent. Kampene på bongen var hjemmeseiere til Viking, Aalesund og Rosenborg. Igjen ble det smell for bettingselskapet, og jubel for alle som hadde fulgt Per Ivar sitt tips, melder nettstedet toppkampen.com.

FINALE: Cupfinale 2007. Dommer Per Ivar Staberg fra Harstad IL fører lagene ut å banen. Assistentdommerne Kim Thomas Haglund (t.v.) og Njål Rønning. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø